Search by category:
Egyéb kategória

Matovič egy konzervatív nőre szavazna a köztársaságielnök-választáson

Matovič egy konzervatív nőre szavazna a köztársaságielnök-választáson

Mészáros Richárd

2024. 01. 06., szo – 11:43

Igor Matovič, a Szlovákia mozgalom elnöke szerint az eddig ismert köztársaságielnök-jelöltek közül hiányzik egy konzervatív jelölt. Az államfőválasztás első körében egy konzervatív nőre adná szavazatát. Hogy kit tudna elképzelni elképzelni ebben a pozícióban, nem részletezte. 

Matovič elmondta, bár a jelöltek támogatását illető kérdést nem zárták le, nem prioritásuk, hogy saját jelöltet állítsanak. „Az első körben nagyon szívesen szavaznék egy konzervatív nőre, hogy egyensúlyba hozza azt, ami az előző években történt” – mondta. 

Szerinte míg az elnökválasztás második fordulójában a kisebbik rosszra kell szavazni, addig az elsőben a lelkiismeretünk szerint szavazhatunk. „Hiányzik egy jó, komoly konzervatív jelölt” – mondta. Hozzátette, nem szeretné, ha a konzervatív választók elgondolkodnának azon, hogy Štefan Harabint választják.

A Speciális Ügyészség megszüntetésére irányuló kormányzati szándék kapcsán elmondta, úgy véli, az elnökválasztás az igazságért folytatott harc „árnyékában” zajlik majd. Leszögezte, ő maga nem indul a köztársaságielnök-választáson.

Read More

Post Comment