Search by category:
Egyéb kategória

Közeleg a szélvihar – több helyen másodfokú riasztás lépett életbe!

Közeleg a szélvihar – több helyen másodfokú riasztás lépett életbe!

Kulcsár Péter

2024. 01. 07., v – 10:30

Vasárnap országszerte erőteljes széllökések fordulhatnak elő.

Másodfokú készültség lépett életbe az erős szél miatt a Kassai, a Nagymihályi, a Rozsnyói, a Tőketerebesi, a Breznóbányai (Brezno), a Pozsonyi, a Bazini (Pezinok) és a Szenci járásban. Ezekben a régiókban a széllökések sebessége elérheti a 105 km/órát.

Reggel óta elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Kassa és Pozsony megye többi részében, valamint Nyitra, Nagyszombat, Eperjes és Zsolna megyében.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) ezenfelül jegesedés miatt is elsőfokú riasztást adott ki Pozsony, Trencsén, Nagyszombat és Zsolna megyére. A figyelmeztetés délután 4 óráig van érvényben.

Az egész nap folyamán ónos eső hullhat Eperjes és Kassa megyében, míg Nyitra megyében este 8 órától várható fokozott jegesedés.

Árvízvédelmi készültség szintén életbe lépett: másodfokú riadót fújtak a folyók és patakok megemelkedett vízszintje miatt a Szakolcai (Skalica), Szenicei (Senice), Stubnyafürdői (Turčianske Teplice), Nagymihályi és Tőketerebesi járásokban, míg ugyanezen okból kifolyólag a Malackai (Malacka), Érsekújvári, Aranyosmaróti (Zlaté Moravce), Nagytapolcsányi (Topoľčany), Báni (Bánovce nad Bebravou), Kassai, Zólyomi (Zvolen), Besztercebányai és Breznóbányai (Brezno) járásokban elsőfokú riasztás van érvényben.

Read More

Post Comment