Search by category:
Egyéb kategória

Šutaj Eštok: Szakszerűbb és profibb válságkezelés szükséges

Šutaj Eštok: Szakszerűbb és profibb válságkezelés szükséges

Kulcsár Péter

2024. 01. 07., v – 07:45

Professzionálisabb válságkezelés szükséges, amelyet az államnak, nem pedig az önkormányzatoknak kellene irányítania – jelentette ki a TASR hírügynökségnek adott interjújában Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter.

A belügyi tárcavezető elmondta, a kabinet januári ülésén szeretné felvázolni a változásokkal kapcsolatos terveit. A vitába az önkormányzatokat és az önkénteseket egyaránt be szeretné vonni.

Az önkormányzatoknak segítségként kellene működniük, hogy eligazítsák a polgárokat. Mindenekelőtt az államnak és az illetékeseknek kell megmondaniuk, hogy miként fognak eljárni, mi a legfontosabb, hogyan lehet segíteni

– tette hozzá.

Šutaj Eštok szerint világos kormányzati rendszerre és eljárásokra van szükség, ami professzionálisabb hozzáállást igényel. „Vannak a járási hivatalok vezetői, és van egy hatalmas apparátusunk, de eddig hiányzott az irányítás. Olyan, mintha senki sem tudná, mi a teendője” – mondta.

A belügyminiszter kiemelte, a polgári védelmet szintén előtérbe helyezné, tekintettel azokra az eseményekre, amelyek az elmúlt hetekben rázták meg a világot.

A válsághelyzetekben – legyen szó a koronavírus-járványról, az illegális migráció kezeléséről és a kelet-szlovákiai földrengésről – Šutaj Eštok szerint a korábbi kormányok kudarcot vallottak, ezért radikális változtatások szükségességére figyelmeztetett.

Read More

Post Comment