Search by category:
Egyéb kategória

Egyelőre erősítések nélkül készül a DAC, amely dobogóra és kupagyőzelemre vágyik

Egyelőre erősítések nélkül készül a DAC, amely dobogóra és kupagyőzelemre vágyik

Lencsés Zoltán

2024. 01. 08., h – 18:53

Megkezdte a téli felkészülést a DAC labdarúgócsapata. A sárga-kékek egyelőre új igazolások nélkül kezdték meg az alapozást a tavaszi szezonra, ahol a dobogó elérését és a kupagyőzelmet tűzték ki célul.

Hétfőn délután a MOL Akadémián volt a DAC első gyülekezője, ahol Xisco Munoz vezetőedző és a játékosok is a média rendelkezésére álltak.

Új hátvéd is jön?

Az épületbe lépve az első szembejövő játékos az éppen búcsúzkodó Szpirosz Riszvanisz volt: a görög középhátvéd a tavalyi kiírásban nemcsak a DAC, hanem az egész Niké Liga egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, az elmúlt fél évben viszont jelentősen visszaesett a teljesítménye és kiszorult a kezdőcsapatból, így a felek a múlt héten megegyeztek az egyébként nyárig szóló szerződés felbontásában.

Értesüléseink szerint Riszvaniszt új igazolással pótolja majd a klub, mivel a sérült Csinger mellett csak Brunetti és Kaša maradt a középhátvéd posztra. Az új érkező kilétét egyelőre homály fedi, viszont már a hét folyamán bejelentik az új játékost.

Jan Van Daele sportigazgató korábban további erősítésekre is ígéretet tett, de hétfőn még nem voltak további konkrétumok. „A klub keményen dolgozik azon, hogy új játékosok érkezzenek a csapathoz – olyanok, akikkel tehetünk egy lépést előre. Figyeljük, milyen lehetőségeket kínál az átigazolási piac. Főleg a játékunk utolsó fázisába, támadásba keresünk játékosokat, akik majd a különbséget jelenthetik és tudnak hozni valami pluszt. Az egyensúly megteremtésére törekszünk a csapatban. De vannak olyan játékszituációk, amikor valami másra van szükségünk, mint amivel eddig rendelkeztünkˮ – mondta Xisco Munoz.

Hiányzók és távozók

A vezetőedző elmondta, Csinger, Gavrics és Gouré sérült, utóbbi még nem is csatlakozott a csapathoz, de mindhármukra számít, fontos részei a keretnek. A tréner Ammar Ramadanra sem számíthat a téli felkészülés első heteiben, mivel a szélsőt behívták az Ázsia-kupa-résztvevő szíriai válogatottba, ezzel ő lesz a dunaszerdahelyi klub történetében az első játékos, aki részt vesz a tornán.

Rajtuk kívül további két játékos igazoltan volt távol az év első gyakorlásáról: Alekszandar Popovics a pravoszláv karácsony miatt csak kedden csatlakozik a kerethez, a fiatal Zoran Záhradníknak pedig iskolai kötelezettségei vannak.

A klubhonlap tájékoztatása szerint Riszvanisz mellett további játékosok is távoznak január folyamán: a szintén görög Joannisz Niarkhosz kölcsönben Nagymihályban tölti a tavaszt, míg Szolgai Máté az NB I-es Mezőkövesd játékosa lehet. A főleg Somorján védő Gyurákovics Erik Győrbe tart.

A dobogó a cél

Vitális Milán, a DAC középpályása az őszi szezon második felében egyre több játéklehetőséget kapott, Xisco Munoz érkezése után mind a négy bajnokin kezdőként kapott lehetőséget. A magyar utánpótlás-válogatott játékos ugyanakkor nem hiszi azt, hogy hátradőlhet, és tudja: mindent bele kell adnia, hogy a kezdőcsapatban ragadjon. „Megmondom őszintén, szívesen pihentem volna még, viszont örömmel tértem vissza. Nagyon várom a szezonrajtot. Vannak célok, amiket el szeretnénk érni: ezek a dobogó megszerzése és a kupagyőzelem. Ezekért a célokért rengeteget kell dolgoznunk, az előző fél év nem igazán sikerült jól, közepes teljesítményt nyújtottunk. Most az első néhány hétben az erőnléti, fizikai dolgokra fogunk rágyúrni, amibe belecsempészünk egy adag taktikát is. Úgy állok hozzá a munkához, mintha most érkezett volna az edző, mintha a nulláról kezdeném. Nem hiszem, hogy stabil helyem lenne a csapatban, meg kell dolgoznom érteˮ – mondta a magyar játékos.

Élet Krstovic után

„El akarjuk érni az európai kupaszereplést érő helyet, és kupadöntőbe akarunk jutni. Számomra, kassaiként külön motivációt jelent, hogy hazai pályán játszhatnám a finálétˮ – beszélt a célokról Milan Dimun, a sárga-kékek szlovák védekező középpályása, aki egy újságírói kérdésre azt is megfogalmazta, szerinte mi volt a gyengébb őszi szereplés legfőbb oka. „Azt hiszem, mindannyian tudjuk, hogy hol szorít minket a cipő. Krstovic távozása után a játék utolsó fázisában, a befejezéseknél voltak gondjaink, de úgy hiszem, vannak olyan játékosaink, akik képesek magukra venni a terhet.ˮ

A DAC hazai környezetben készül a következő hetekben, és a tavaszi szezonrajtig három felkészülési mérkőzést játszik. Január 20-án az osztrák Hartberg érkezik Dunaszerdahelyre, 26-án az Austria Wien otthonába látogatnak a sárga-kékek, február 3-án pedig a Zlín lép pályára a Csallóközben.

A Niké Liga tavaszi szezonja február 10-én rajtol a DAC számára, amikor a Skalica csapatát fogadják.

Érdekes

Petráš, Veszelinov, Kalcasz – Brunetti, Kaša, Mendez, Csinger, Nathan, Urblík, Pinto, Gruszkowski, Dimun, Romero, Čermák, Herc, Vitális, Veselovský, Andzouana, Káčer, Gavrics, Barisic, Redzic, Trusa, Krivokapic

Az első gyakorlás résztvevői

Read More

Post Comment