Search by category:
Egyéb kategória

Folytatódik a Tupý-gyilkosság bírósági tárgyalása

Folytatódik a Tupý-gyilkosság bírósági tárgyalása

Mészáros Richárd

2024. 01. 08., h – 10:45

Hétfőn a Pozsony I Városi Bíróságon folytatódott Daniel Tupý egyetemista meggyilkolásának bírósági tárgyalása. A vádlott, Adam Puškár ártatlannak vallja magát. A bíróság egy tanút és Elena Fortis pszichológus szakértőt hallgatja meg.

A vádlottat büntető-végrehajtási intézményből szállították át a bíróságra. Bár a Pozsony I Városi Bíróság decemberben óvadék fejében engedélyezte Adam Puškár kiengedését a vizsgálati fogságból, az ügyész fellebbezett. Az ügyben szerdán dönt a Pozsonyi Kerületi Bíróság.

A Tupý-gyilkosság ügyében 2023. november 15-én kezdődött a tárgyalás. A vádlott akkor nem tett vallomást. A koronatanú, Vladimír M. vallomásáról Elena Fortis szakértő hétfőn a bíróságon kijelentette, hogy a tanú szavahihetőségét általános és pszichológiai szempontokból is megvizsgálta.

Daniel Tupýt 2005. november 4-én este gyilkolták meg a pozsonyi Tyrš rakparton, egy parkban, amikor egy késekkel és boxerekkel felfegyverzett csoport egyetemistákra támadt. A támadásnak emellett több sérültje is volt.

A bűncselekmény után sokan elítélték a neonáci megnyilvánulásokat. A rendőrség korábban azt is vizsgálta, hogy az alvilágnak köze volt-e a gyilkossághoz. Eredetileg öt személy ellen emeltek vádat az ügyben, Richard H.-t 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegette. Őket a Pozsony I Járásbíróság 2009 júniusában felmentette.

Read More

Post Comment