Search by category:
Egyéb kategória

Éjszaka mínusz 20 fokig csökkenhet a hőmérséklet az ország északi részén

Éjszaka mínusz 20 fokig csökkenhet a hőmérséklet az ország északi részén

Kulcsár Péter

2024. 01. 09., k – 20:58

Éjszaka mínusz 20 és mínusz 22 Celsius-fok közé csökkenhet a hőmérséklet a Námesztói (Námestovo), a Turdossini (Tvrdošín), a Poprádi, a Késmárki (Kežmarok) és az Ólublói (Stará Ľubovňa) járásban. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) 23 órától szerdán (január 10.) 9 óráig másodfokú figyelmeztetést adott ki.

„Az erős fagy veszélyes az egészségre” – tették hozzá a meteorológusok.

A figyelmeztetés a Breznóbányai (Brezno), a Gölnicbányai (Gelnica), a Rozsnyói (Rožňava), az Iglói (Spišská Nová Ves), a Bártfai (Bardejov), a Lőcsei (Levoča), a Mezőlaborci (Medzilaborce), a Kisszebeni (Sabinov), a Sztropkói (Stropkov), a Felsővízközi (Svidník), az Alsókubini (Dolný Kubín), a Kiszucaújhelyi (Kisucké Nové Mesto), a Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), a Turócszentmártoni (Martin), a Rózsahegyi (Ružomberok), a Csacai (Čadca) és a Zsolnai (Žilina) járásra érvényes. Ezeken a területeken -15 és -19 fok között alakul a hőmérséklet.

Elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Malackai (Malacky) járásban, másodfokú – a Ronyva (Roňava) folyó kivételével – a Nagymihályi (Michalovce) és a Tőketerebesi (Trebišov) járásban.

Read More

Post Comment