Search by category:
Egyéb kategória

Az időjárástól függ a leszakadt föld helyreállítása a Zornička lakótelepen

Az időjárástól függ a leszakadt föld helyreállítása a Zornička lakótelepen

Tornyai Bianka

2024. 01. 12., p – 15:24

Galánta |

Amíg nem enyhül az idő, nem tudják elkezdeni a leszakadt talaj helyreállítását Galántán a Zornička lakótelepen. A területet a városi rendőrök ellenőrzik.

A helyi válságstáb kedden hozott határozata alapján a város vezetése akkor kezdi meg a Zornička lakótelepen december 22-én leszakadt föld helyreállítását, ha megenyhül az időjárás – tájékoztatta lapunkat Mária Kilácskóová, Galánta szóvivője.

„A karácsony előtt beszakadt föld alatt a szakemberek egy évtizedekkel ezelőtt használt szennygödör maradványait azonosították. Az elkerített területet a városi rendőrség munkatársai folyamatosan felügyelik, a területre belépni tilos. A környező házak lakóinak életét vagy egészségét nem fenyegeti közvetlen veszély, és a házak alapjai sincsenek veszélyben. A gödör vízszintje csökkent, újabb víz semmilyen forrásból nem folyik bele, és a helyzet várhatóan nem fog romlani, de jelenleg fagyos a föld, nem lehet elkezdeni a helyreállítást

– fogalmazott a szóvivő.

Kolek Péter polgármester szerint a helyzet megoldását célzó első lépések végrehajtása az időjárástól függ.

„Amint megenyhül az idő és elolvad a jég, elkezdjük a gödör eltávolítását. Először a galántai tűzoltók a csatornába szivattyúzzák a vizet, dokumentáció készül a területről, és kiderítik, hogy valóban nem folyik-e a gödörbe víz. Ezután egy céget hívunk ki, amely talajradarral ellenőri a területet. Amint lehetséges, a Zornička lakótelep egész területét megvizsgálják”

– fejtette ki a polgármester. Miután felmérték a helyzetet, a gödröt törmelékkel vagy más, erre a célra alkalmas anyaggal szeretnék feltölteni.

Read More

Post Comment