Search by category:
Egyéb kategória

Danko: Pellegrini lehetett volna a koalíció közös államfőjelöltje, de visszautasította

Danko: Pellegrini lehetett volna a koalíció közös államfőjelöltje, de visszautasította

Kulcsár Péter

2024. 01. 13., szo – 07:52

A Hlas elnöke, Peter Pellegrini lehetett volna a kormánykoalíció közös államfőjelöltje, ám a koalíciós szerződés kidolgozása során erről nem volt hajlandó tárgyalni – jelentette ki Andrej Danko (SNS) a TASR-nek adott interjújában.

Az SNS elnöke szerint Pellegrini koalíciós jelöltként nagyobb esélyekkel indulhatna az elnökválasztáson, ezért Danko úgy véli, amiért a házelnök nem így tesz, a vereséget kockáztatja.

Kemény kampányra számítok, szerintem Pellegrinit és a környezetét is támadni fogják. Biztos, hogy Ivan Korčok és a mögötte álló csapat nem hagyja az egészet szó nélkül. Meg szerettem volna állapodni a koalíción belül, de ez nem jött össze

– tette hozzá Danko.

Amennyiben Robert Fico (Smer) kormányfő nem indul az államfőválasztáson, az SNS tárgyalásokat kezdeményez Štefan Harabinnal, ezután a párt elnöksége hozza majd meg a végső döntést arról, kit támogatnak a voksoláson, illetve indítanak-e saját jelöltet. Danko egyelőre nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy ő lehet a befutó.

Az SNS elnöke elmondta, a jelöltséghez szükséges 15 ezer aláírást elővigyázatosságból már a karácsonyi ünnepek során összegyűjtötték.

Read More

Post Comment