Search by category:
Egyéb kategória

A rendőrség megerősítette, hogy Dankót valóban megfújatták, de csak 15 órával a baleset után

A rendőrség megerősítette, hogy Dankót valóban megfújatták, de csak 15 órával a baleset után

Kulcsár Péter

2024. 01. 15., h – 15:39

A csütörtökön történt közlekedési balesetet követően pénteken délután vett részt alkoholszondás ellenőrzésen Andrej Danko SNS-elnök, a parlament alelnöke. Az eredmény negatív volt, ekkor került sor a kihallgatására is – tájékoztatta a TASR-t a rendőrség állásfoglalásáról Jana Šimunková, a Pozsonyi (Bratislava) Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

A baleset csütörtökön 23.30 táján történt Pozsonyhidegkúton (Dúbravka), egy kereszteződésben. A rendőrség megismételte, hogy amikor a járőr a helyszínre érkezett, sem a balesetet okozó sofőr, sem a gépkocsi nem volt a helyszínen.

„A gyanúsítottal pénteken 14.30-kor sikerült kapcsolatba lépnie a pozsonyi közlekedésrendészetnek, ezután hallgatták ki és elvégezték az alkoholszondás ellenőrzést” – tette hozzá a rendőrség.

Az ügyben károkozás és közérdeket szolgáló berendezés megrongálása és működésének veszélyeztetése miatt indult eljárás.

„Az illetékes ügyészség állásfoglalása szerint az ügy kivizsgálása az előkészítő szakaszban van, amely nem nyilvános, és mindennemű információ nyilvánosságra hozása akadályozhatná vagy meghiúsíthatná a bizonyítási eljárást” – tette hozzá a rendőrség.

Danko beismerte, hogy nekihajtott egy oszlopnak, a baleset miatt elnézést kért, a károkat kész megtéríteni. Az SNS elnöksége hétfőn támogatásáról biztosította a párt elnökét.

Read More

Post Comment