Search by category:
Egyéb kategória

Jövő héten kedden lesz a rendkívüli bizottsági ülés Andrej Danko balesete miatt

Jövő héten kedden lesz a rendkívüli bizottsági ülés Andrej Danko balesete miatt

Kulcsár Péter

2024. 01. 17., sze – 18:05

Kedden (január 23.) lesz a parlament biztonsági bizottságának rendkívüli ülése, amelyen Andrej Danko SNS-elnök, parlamenti alelnök balesetének körülményeivel foglalkoznak a képviselők. Az ülés összehívását az ellenzék kezdeményezte.

Az ülésen magyarázatot várnak a rendőrség eljárására Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminisztertől és Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitánytól.

A baleset csütörtökön (január 11.) történt Pozsonyhidegkúton (Dúbravka), egy kereszteződésben. Danko beismerte, hogy megcsúszott a kocsija, emiatt nekihajtott egy jelzőlámpának. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, már sem ő, sem az autója nem volt a helyszínen. Az alkoholszondás ellenőrzést pénteken délután (január 12.) végezték el, negatív eredménnyel. Danko a baleset miatt elnézést kért, a károkat kész megtéríteni.

A rendőrfőkapitány elrendelte a rendőrök eljárásának ellenőrzését. A belügyminiszterrel együtt azt ígérte, a vizsgálat után nyilvánosságra hozzák a baleset kivizsgálásának részleteit és a térfigyelő kamerák felvételeit.
 

Read More

Post Comment