Search by category:
Egyéb kategória

Iskolahívogató foglalkozások leendő magyar elsősöknek Érsekújvárban

Iskolahívogató foglalkozások leendő magyar elsősöknek Érsekújvárban

Száz Ildikó

2024. 01. 18., cs – 13:26

Érsekújvár |

Február 9-én és március 22-én várják a Czuczor Gergely Alapiskolába az ősztől iskolaköteles gyerekeket és szüleiket. A járási székhely egyetlen, ma már regionális jelleggel működő oktatási intézményében évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a korszerűen felszerelt, mégis családias légkörű iskola bemutatására és a leendő elsősök megismerésére.

Az április 8-i és 9-i beíratás előtt több készségfejlesztő játékos foglalkozást, baráti találkozót tartanak a magyar alapiskolában a leendő elsősöknek és a szülőket ismeretterjesztő előadásokra várják. Az iskola vezetésének nem titkolt szándéka még a beíratás előtt megfelelő és átfogó képet nyújtani a családoknak az oktatási intézményben zajló munkáról. Mire ősszel az elsősök átlépik az iskola kapuját, már ismerősen mozognak az intézményben, mert korábban már alkalmuk nyílt megismerkedni a leendő pedagógusokkal, nevelőkkel és az évfolyamtársakkal. A Játsszunk együtt! – néven ismertté vált programsorozat harmadik találkozóját a közelmúltban tartották az iskolában.

Balogh Zsuzsanna alsó tagozatos pedagógus és Salgó Gabriella igazgatóhelyettes beszámolójából kiderült, hogy a farsang jegyében folytathatták az ismerkedést a gyerekek az iskolával. Betekintést nyertek a betűk világába a varázskockák segítségével és interraktív játékkal izgalmas útkeresésen vehettek részt. Játékos, mondókás és zenés foglalkozásokkal tarkították a farsangi vigadalmat. A szülőknek Kása Ildikó pedagógus, gyógypedagógus és Perleczky Annamária logopédus, a Meliorat Fejlesztő Központ munkatársai tartottak előadást. Salgó Gabriella arról tájékoztatott, hogy február 9-én matematika és szlovák nyelvű foglalkozással készülnek a következő Játsszunk együtt! -re. Bohák Szandra gyermekpszichológus, szülő-csecsemő kapcsolati konzulens lesz a vendégelőadójuk, aki megválaszolja az ősztől iskolaköteles szülők kérdéseit. A beíratás előtt lesz még egy találkozó március 22-én, ezt a foglalkozást az iskolaklubok tartják a nagycsoportos óvodások számára, lesz bábjáték és húsvéti alkotóház, a szülőket Danczi Mónika előadására várják, akit többen ismerhetnek a rendszeres Ringató foglalkozásokról.

Read More

Post Comment