Search by category:
Egyéb kategória

Kijev: az ukrán légierő megsemmisítette az oroszok által indított drónok kétharmadát

Kijev: az ukrán légierő megsemmisítette az oroszok által indított drónok kétharmadát

Mészáros Richárd

2024. 01. 18., cs – 11:30

Oroszország 33 drónt és 2 rakétát indított ukrán célpontok ellen szerda éjjel, ezekből az ukrán légierő 22-őt megsemmisített – közölte az ukrán hadsereg csütörtökön.

A légitámadásokkal déli és északi területeket céloztak meg. Az ukrán légierő és védelmi erők 22 ellenséges drónt semmisítettek meg, a fennmaradó drónok nem értek célba – tájékoztatott az ukrán légierő a Telegramon.

Az ukrán hadsereg jelentése szerint a dél-ukrajnai Herszon városának lakónegyedeit is orosz dróntalálat érte, a becsapódás során több épületben kár keletkezett, egy nő megsebesült. A drónok a dél-ukrajnai Herszon megye Beriszlav településének mezőgazdasági üzemeit is eltalálták.

Szintén találta érte Mikolajiv régió területeit, itt a becsapódó drónok roncsai egy mezőgazdasági vállalkozás raktárában okoztak károkat, de áldozatokat nem követeltek – közölte a hadsereg.

A Zaporizzsjai terület egyes körzeteiben néhány infrastrukturális objektum károkat szenvedett az orosz légicsapások következtében – közölte Jurij Malasko, a régió katonai közigazgatásának vezetője további részletek ismertetése nélkül.

Read More

Post Comment