Search by category:
Egyéb kategória

Közös műsort tervez Galla Miklós és Laár András

Közös műsort tervez Galla Miklós és Laár András

Juhász Katalin

2024. 01. 18., cs – 10:21

Úgy tűnik, tizenkilenc év után kibékült az abszurd humor két magyar nagyágyúja, Galla Miklós és Laár Andás, a Holló Színház, illetve a későbbi L’art pour l’art Társulat alapítója.

Az örömhírt Laár András osztotta meg Facebook-oldalán, egy közös fotót is mellékelve a nagy találkozásról. A zenész-humorista azt is elárulta, hogy máris közös estet terveznek Gallával, amelyen saját életük érdekesebb részleteit is a közönség elé tárják majd.

A kibékülés alkalmából Laár elmondta, hogy karrierjét tulajdonképpen Gallának köszönheti. „Nekem természetellenes állapot, hogy valakivel rosszban vagyok. Nekem ez nem tetszett soha sem, de a körülmények úgy hozták, hogy ennek így kellett alakulnia. Ugyanakkor mindig volt bennem egy nem jó érzés ezzel kapcsolatban, és most már egyértelműen látom is, hogy nekem az alapvető érzelmem Miklós felé a hála. Hálás vagyok azért, mert mi ezt megcsináltuk annak idején. Miklós nélkül nem lett volna a L’art pour l’art Társulat. Sőt, az én önálló estem se lett volna, ha Miklós nem erőlteti ki belőlem. Gyakorlatilag az egész humoristakarrierem ebből az ősforrásból fakad.”

Galla Miklós a következő szavakkal kommentálta mindezt: „Összenőtt újra az, ami összetartozott.”

A két humorista legutóbb a Karinthy-gyűrű kacifántos története kapcsán esett egymásnak a sajtóban. A Magyar Rádió által alapított díjat 1975 óta minden évben Karinthy Frigyes születésnapján, június 25-én adják át az előző év legkiemelkedőbbnek tartott humoristájának. 2021-ben Gallának ítélték oda, majd visszavonták azzal az indoklással, hogy „tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia szellemiségével.” A váratlan döntés oka az volt, hogy egyik vidéki fellépésén a humorista meztelenkedett a színpadon, sokakat felháboríta. Az esetről ugyan nem készült videó, de Galla végül elismerte a vádakat, hangsúlyozva, hogy ennek ellenére igazságtalannak tartja a döntést. Még Orbán Viktor miniszterelnöknek is írt ez ügyben, de nem kapott választ. A kitüntetést végül helyette Laár Anrás kapta, aki némi nyilvános unszolás után Gallának ajándékozta a gyűrűt.

Read More

Post Comment