Search by category:
Egyéb kategória

Őrizetbe vették a fiatalt, aki kapcsolatban állt a Vár utcai lövöldözővel

Őrizetbe vették a fiatalt, aki kapcsolatban állt a Vár utcai lövöldözővel

Mészáros Richárd

2024. 01. 22., h – 13:23

Az osztrák rendőrség őrizetbe vette azt a fiatalt, aki kapcsolatban állt a Vár utcai lövöldözővel. 

A most őrizetbe vett fiatalnál puskákat, 3D nyomtatóval készített bombák és lőfegyverek előállításához szükséges utasításokat, valamint különböző náci kötődésű tárgyakat találtak. A rajtaütés a Feuerkrieg Division internetes jobboldali terrorista csoport tagjait célozták meg. A gyanúsítottak a Telegramon titkosított csatornákon keresztül kommunikáltak egymással.

Az őrizetbe vett személyek között egy 20 éves férfi is van, aki már régóta áll az igazságszolgáltatás célkeresztjében. Tavaly májusban már házkutatást tartottak nála.

A Kronen Zeitung napilap beszámolója szerint ez a férfi még kiskorúként zsidók és muszlimok elleni bombatámadásokról írt. Ő volt az, aki kapcsolatban állt a szlovákiai lövöldözővel.

Az őrizetbe vett bécsi fiatal bomba- és lőfegyveres támadásokra szólított fel az Egyesült Államokban. Korábban fegyvertartási engedéllyel is rendelkezett, azt azonban bevonták tőle.

Mint ismert, 2022. október 12-én este két fiatal férfi meghalt, egy nő pedig megsérült a pozsonyi Vár (Zámocká) utcai támadásban, amelyet az LMBTQ-közösség szórakozóhelye előtt követtek el. A tettes elmenekült a helyszínről, a rendőrség másnap reggel holtan talált rá.

(Denník N)

Read More

Post Comment