Search by category:
Egyéb kategória

Heti programajánló

Heti programajánló

Károly Zsolt

2024. 01. 23., k – 09:52

Régiós programajánlók január 23. és 28. között.

Január 23. (kedd)

Komárom, 18.00, Szinnyei József Könyvtár: Zeneszalon – beszélgetés Stubendek Istvánnal, a Concordia Vegyes Kar karnagyával.

 

Január 24. (szerda)

Rozsnyó, 16.30, városháza: A mű-vészeti alapiskola újévi koncertje.

 

Január 25. (csütörtök)

Rozsnyó, 16.00, Bo galéria: A mű-vészeti alapiskola képzőművészeti tagozatának kiállítása. Az ünnepélyes megnyitón bemutatják az elmúlt félévben készült alkotásokat, eredményeket, művészeti kísérletezéseket.

Komárom, 18.00, RÉV – A Magyar Kultúra Háza: Beszélgetés Fa Nándorral hajótervezővel, hajóépítővel, óceáni szólóvitorlázóval. Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 390 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánljuk fel. Házigazda: Bödők Gergely történész.

Somorja, 18.00, Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár: Orosz Örs: Szoborsorsaink közönségtalálkozó.

Dunaszerdahely, 19.00, Csaplár Benedek VMK: Ray Cooney: Fun-ny Money – Rossz pénz nem vész el (vígjáték). Belépődíj: kiemelt 15 €, felnőtt 14 €, diák és nyugdíjas 10 €. Jegyek online a www.ticket.csaplarkult.sk oldalon is elérhetők.

Érsekújvár, 19.00, Béke mozi: Az élet titka és értelme című film vetítése, majd beszélgetés a meghívott vendéggel, Málnási Tamással a film által feltett időtlen kérdésekről.

 

Január 26. (péntek)

Komárom, 14.30, Szinnyei József Könyvtár: Szenior örömtánc az idősödő (régebb óta fiatal) generáció részére. Ehhez a mozgásformához nincs szükség tánctudásra, sem táncpartnerre. Amire szükség van az a jókedv, váltócipő, ivóvíz. A foglalkozás vezetője Tornóczi Nagy Andrea.

Ipolyság, 16.00, Simonyi Lajos Galéria: Ünnepélyes kiállítás a művészeti alapiskola diákjainak legjobb munkáiból.

Érsekújvár, 17.00, főtéri kultúrház: Piano Day 2024. A hazai közönség előtt idén is fellépnek az Érsekújvári Művészeti Alapiskola egykori növendékei, valamint ifjú zongoraművészek. Közreműködik: Fekete Tamás, Nágel Péter, Pócs Ákos, Karolína Brandová, Kotlár Dávid, Balázs Dávid, Leo Gužalovič és Ladislava Števárová. Felcsendülnek Bach, Mozart, Schumann, Chopin, Liszt, Debussy, Skriabin és Rachmaninov művei. A koncertre a belépődíj tetszés szerinti, a közönség az Érsekújvári Művészeti Alapiskola új koncertzongorájának megvásárlását támogatja. 

Farkasd, 17.00, Életke Református Óvoda: Határok és szabályok a gyermeknevelésben. Récsei Noémi televíziós műsorvezető és Eliaš Bosák Tünde gyerekpszichológus beszélgetőestje.

Dunaszerdahely, 18.00, Csaplár Benedek VMK: Párkapcsolatból szövetség, beszélgetés Bedő Imrével. A belépés díjtalan.

Párkány, 18.30, Fő utca 9: Borász a bárban (Georgina Winery). A kóstoló ára, ami 8 fajta bort és különleges sajtokat tartalmaz, 25 €.

Kassa, 20.00, MaJel Rovás Centrum: Karnevál élő zenére Erikával és Kevinnel. Belépődíj: 5 € maszkban/inkognitóban/kimonóban, 7 € civil öltözékben.

 

Január 27. (szombat)

Érskeújvár, 10.00, Zmeták Ernő Galéria: Többet együtt – többgenerációs család alkotóműhely és tárlatvezetés. Az alkotóműhelybe a pedagog@gueznz.eu e-mail-címen, vagy a 0949/729 897-es telefonszámon jelentkezhetnek az érdeklődők. 

Somorja, 14.00, MC Baba Klub: Swap – Gyermekjátékok. A szervezők kimondottan gyerekjátékokra fektetik a hangsúlyt a somorjai swap (csere) akció keretében. A megunt játékok új gazdára találhatnak.

Kürt, 16.00, Faluház: Téli fáradság vagy depresszió, beszélgetés Nagy Annamária pszichológussal. A részvétel 14 éves kor felett ajánlott.

Komárom, 16.30, Zichy-pont és Klapka tér: Zenebölcsi és gyerektáncház, a Hárompatak zenekar családi klubja.

Galánta, 17.00, Városi Művelődési Központ: a Galántai Városi Fúvós-zenekar újévi koncertje Lelkes János vezényletével.

Érsekújvár, 18.00, főtéri kultúrház: Máté Péter-emlékkoncert. Fellépő: Tabáni István Fonogram díjas magyar énekes, dalszerző. Belépődíj: 15 €. Jegyértékesítés a kultúrház jegypénztáránál (035/6445303), valamint online a www.maxiticket.sk oldalon.

Komárom, 18.00, RÉV – A Magyar Kultúra Háza: História-koncert. Kapunyitás 17.00-kor. Belépődíj: 5 €.

Rozsnyó, 19.00, Actores Slovakia: Sajó Banda – Elkezdőd5t népzenei koncert. Belépődíj: 10 € elővételben / 12 € helyszínen. A jegyek elővételesen a www.predpredaj.zoznam.sk portálon keresztül is elérhetők.

 

Január 28. (vasárnap)

Érsekújvár, 10.00, főtéri kultúrház bábterme: Mesedélelőtt. A nevetés a legjobb gyógyszer, avagy hogyan mentette meg az udvari bolond a királyságot. 

Dunaszerdahely, 10.00, NFG klub: Fabók Mancsi Bábszínháza – A halhatatlanság országa. Ajánlott belépődíj: 7 €.

Kassa, 15.00, Thália Színház: Presser–Sztevanovity–Horváth: A padlás. Belépődíj: 11 €, nyugdíjas és diák 6,50 €. A jegyek kaphatók a Márai stúdió jegypénztárában, valamint online a thaliaszinhaz.sk oldalon. Információk: info@thaliaszinhaz.sk, +421 55 623 36 43.

Komárom, 15.30, református templom: Remény – jótékonysági koncert a Reménység reszocializációs központ női részlegének létrehozására. Fellépők: Vadkerti Imre, Sipos Dávid, Zsapka Attila és Szűts István. Belépődíj: tetszés szerinti adomány.

Léva, 16.00, zsinagóga: A magyar kultúra napja. Irodalmi és zenés összeállítás a Csemadok Lévai Alapszervezete szervezésében.

Gúta, 17.00, Adamis Anna Városi Művelődési Központ: A Bernard Slade által szerzett Jövőre veled, ugyanitt című romantikus vígjáték bemutatója. Belépődíj: 10 €.

Komárom, 19.00, Egressy Béni VMK: ABBA Show Janza Katával és Simánfalvy Ágotával. Belépődíj: 15 €. Jegyek a www.ticket.mskskomarno.sk oldalon kaphatók.

 

(száz, tb, nr, vp, kzs)

Read More

Post Comment