Search by category:
Egyéb kategória

A NATO-főtitkár azt várja, hogy a magyar parlament gyorsan ratifikálja Svédország csatlakozását

A NATO-főtitkár azt várja, hogy a magyar parlament gyorsan ratifikálja Svédország csatlakozását

Mészáros Richárd

2024. 01. 24., sze – 19:56

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az X közösségi felületen szerdán közzétett üzenetében bejelentette, hogy telefonbeszélgetést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel, és reményét fejezte ki, hogy Svédország NATO-tagságának ratifikációja Magyarországon is befejeződik, amint a parlament újra összeül.

Üzenetében a főtitkár kiemelte: jó telefonbeszélgetést folytatott a magyar kormányfővel. Üdvözölte, hogy a miniszterelnök és a kormány egyértelműen támogatja Svédország NATO-tagságát.

„Várom a ratifikációt, amint újra összeül a parlament” – tette hozzá Stoltenberg.

Kapcsolódó cikkünk

Az X-en erősítette meg Orbán Viktor, hogy Magyarország is támogatja Svédország NATO-tagságát.

A magyar miniszterelnök az X-en közzétett bejegyzésében arról írt, telefonon egyeztetett Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral a kérdésről, és a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát.

Just finished a phone call with @NATO Secretary General @jensstoltenberg. I reaffirmed that the Hungarian government supports the NATO-membership of #Sweden. I also stressed that we will continue to urge the Hungarian National Assembly to vote in favor of Sweden’s accession and…— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban) January 24, 2024

Hozzátette, szeretné, ha az első adódó alkalommal ratifikálnák Stockholm kérelmét és arra buzdítja a magyar országgyűlést, hogy támogassa a svéd NATO-csatlakozást.

(444)

Read More

Post Comment