Search by category:
Egyéb kategória

Blcháč: Rendjén van a vita lerövidítése, már eleget beszéltek a képviselők

Blcháč: Rendjén van a vita lerövidítése, már eleget beszéltek a képviselők

Kulcsár Péter

2024. 01. 25., cs – 19:08

Helyénvaló volt lerövidíteni a Btk. módosításáról szóló parlamenti vita időtartamát, mert már a gyorsított eljárásról szóló vita is kellően hosszú volt, és mindenkinek volt módja felszólalni – állítja Ján Blcháč, a Hlas képviselője.

Szerinte az ellenzék már a módosítások tartalmáról is elmondta a véleményét. A kormánypárti képviselők csütörtökön megszavazták, hogy első olvasatban maximum 20 órán át tarthat a Btk. módosításáról szóló parlamenti vita.

A gyorsított eljárásról már január 8-a óta tárgyalt a parlament, Blcháč is emlékeztetett, hogy 100 felszólalás és több mint 2000 hozzászólás hangzott el, ezért helyénvaló volt időkorlátot szabni a további megvitatásnak. „Az a probléma, hogy eddig sem csak a gyorsított eljárással kapcsolatban szólaltak fel, hanem nagyon részletesen és egyenként magával a módosítás tartalmával kapcsolatban is” – mondta újságíróknak Blcháč.

Hozzátette, a gyorsított eljárásról szóló vitának nem a törvény tartalmáról kell szólnia, de az ellenzék azzal kapcsolatban is „százszor elmondta” a kifogásait. Megjegyezte, hogy a gyorsított eljárásról szóló vitának a kormány által kért gyorsított eljárás okairól kell szólnia.

Michal Bartek (Hlas) hozzáfűzte, masszív ellenzéki obstrukció zajlott a parlamentben, már három hete „egy ördögi körben bolyonganak”, és már olyan régóta tárgyalnak a módosításról, hogy ezt nem is lehet gyorsított eljárásnak nevezni.

Read More

Post Comment