Search by category:
Egyéb kategória

Taraba szerint a Büntető törvénykönyv módosítását prioritásként kezelik

Taraba szerint a Büntető törvénykönyv módosítását prioritásként kezelik

Mészáros Richárd

2024. 01. 26., p – 20:05

A koalíciós tanács megállapodott a további lépésekről – erősítette meg Robert Fico kormányfő (Smer) és Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter (SNS-jelölt). Taraba közölte, megvitatták a parlamentben a törvényekkel kapcsolatos lépéseket, és hozzátette, a Büntető törvénykönyv módosítását kell prioritásként kezelni.

„Meghallgatjuk, mit mond az ellenzék az érdemi vitában” – mondta a Büntető törvénykönyv módosításának második olvasatba utalása kapcsán a miniszter. Hozzátette, ha észszerű javaslatokkal állnak elő, meg fogják hallgatni őket. „A Büntető törvénykönyv lesz mostantól a prioritás” – fogalmazott. Az építési törvény módosításával kapcsolatban megjegyezte, arra április 1-jéig van idő, ezért először a Büntető törvényről fognak tárgyalni.

Taraba hozzátette, a koalíció a parlamenti tárgyalási rend módosításáról is tárgyalt. Ez már terítéken van” – mondta, és hozzátette, az elmúlt napok tanácskozásai rámutattak a törvény hiányosságaira. Személyesen javasolta például, hogy a miniszterek ne csak külön felszólalással, hanem tényszerű hozzászólásokkal is reagálhassanak a felszólalók által elmondottakra. Emellett szóba került a hozzászólások időtartamának általános lerövidítése is.

Péntek délután a képviselők lezárták a parlament 6. ülését, a meg nem tárgyalt napirendi pontokat a következő ülésre halasztották. Peter Pellegrini (Hlas) házelnök bejelentette, a következő ülés január 31-én, szerdán 13 órakor kezdődik. A tervek szerint egy nappal korábban kellett volna kezdődnie, de a házelnök azt mondta, időt kell szánni a bizottsági egyeztetésekre is. Pellegrini már korábban bejelentette, hogy a Btk. módosításáról második olvasatban szerdán kezdenek tárgyalni. A parlament gyorsított eljárásban tárgyal a törvénymódosításról.

Read More

Post Comment