Search by category:
Egyéb kategória

Törvénysértések százait tárták fel az adóellenőrök a karácsonyi vásárokon

Törvénysértések százait tárták fel az adóellenőrök a karácsonyi vásárokon

Kulcsár Péter

2024. 01. 27., szo – 09:24

A Pénzügyőrség (FS) háromhetes ellenőrzési akciója során kiderült, egyes árusok megpróbálták kijátszani a törvényes kötelezettségeiket.

Az ellenőrök mintegy háromszáz esetben jegyeztek fel törvénysértést, amelyek miatt több mint 66 ezer euró értékben szabtak ki pénzbüntetéseket – tájékoztatott az adóhatóság szóvivője, Drahomíra Adamčíková.

A vám- és az adóhatóság ellenőrei azt ellenőrizték, hogy az árusok betartják-e az elektronikus pénztárgépek használatára vonatkozó törvényt az élelmiszerek, italok, dohányáruk és egyéb karácsonyi termékek árusításakor

– tette hozzá.

A leggyakrabban ellenőrzött szegmensek a vendéglátóipari szolgáltatások, a bódékban és piacokon egyéb árukkal történő kiskereskedelem, a nem szaküzletekben történő kiskereskedelem és az egyéb speciális célú vendéglátás voltak.

A háromhetes ellenőrzési akció során az FS tisztviselői összesen 709 ellenőrző vásárlást és 11 online ellenőrzési műveletet hajtottak végre országszerte. Jogszabálysértést 298 esetben tártak fel, ami az összes ellenőrző vásárlás 42,03 százalékát és az összes ellenőrzés 41,39 százalékát jelenti. A leggyakoribb jogsértés az értékesítés nyilvántartásának elmulasztása volt 196 esetben. Az ellenőrök összesen 66 340 euró értékben szabtak ki szankciókat.

(joj)

Read More

Post Comment