Search by category:
Egyéb kategória

Az ellenzéki pártok és Korčok is bírálja Blanár és Lavrov találkozóját

Az ellenzéki pártok és Korčok is bírálja Blanár és Lavrov találkozóját

Mészáros Richárd

2024. 03. 02., szo – 17:31

A Progresszív Szlovákia, a KDH, a Szlovákia mozgalom és Ivan Korčok köztársaságielnök-jelölt is bírálta Juraj Blanár (Smer) Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel való találkozóját.

„Juraj Blanár találkozója Szergej Lavrovval, és a baráti pózolás egy olyan állam képviselőjével, amely hivatalosan is ellenségnek bélyegzett minket, már egyáltalán nem meglepő, sajnos” – jelentette ki Korčok. Hozzátette, ez világosan mutatja, a jelenlegi kormány milyen jövőt képzel el Szlovákia számára.

Szerinte naivitás lenne azt feltételezni, hogy a találkozón Blanár – Szlovákia érdekeire hivatkozva – az ukrajnai háború leállítását sürgette. Mint mondta, Oroszország Szlovákiát is fenyegeti. A találkozót a V4-ek koporsójába ütött újabb szögnek nevezte, „amit ma Szlovákia beleüt ebbe a számunkra fontos együttműködésbe”.

Korčok feltette a kérdést, hol van most Peter Pellegrini (Hlas) házelnök, aki azt ígérte, megőrzi az ország nyugatbarát irányultságát.

„Blanár egy olyan állam fődiplomatájával találkozott, amely Szlovákiát az ellenségének tekinti, amely megszállt egy szomszédos államot, és amelynek képviselői azt sugallják, hogy Ukrajna határainál talán nem ér véget a hadjáratuk” – áll Tomáš Valášek, a Progresszív Szlovákia parlamenti képviselője.

A hírt frissítjük!

Read More

Post Comment