Search by category:
Egyéb kategória

Óriási kiesést követően helyreállt a Facebook, az Instagram és a Messenger

Óriási kiesést követően helyreállt a Facebook, az Instagram és a Messenger

Kulcsár Péter

2024. 03. 05., k – 17:37

Ezt a posztot valószínűleg azért látja, mert már be tudott jelentkezni a közösségi platformra.

Bármiféle bejelentés nélkül, egyik pillanatról a másikra, délután fél 5 környékén leálltak a Meta szerverei, a rendszer minden felhasználót automatikusan kijelentkeztetett a fiókjából. A Messengeren és a Facebookon kívül az Instagram, valamint a Threads sem működött, jelszóval és hitelesítő kóddal sem lehetett belépni.

Az X és a Reddit közösségi platformokon ezrével szállingóztak a bejelentések a problémáról, a Downdetectoron szintén ugyanezt láthattuk – utóbbin már közel félmillióan írták, hogy gond van. Sokan attól tartottak, hogy feltörték a fiókjukat, erről azonban szó sem volt. 

A probléma úgy tűnik, nagyjából egy órán belül megoldódott, a felhasználókat fokozatosan beengedi a rendszer. Hogy pontosan mi történhetett, egyelőre nem tudni, ezzel kapcsolatban a Meta még nem nyilatkozott.

A Facebook állapotjelző oldalán azt írják, „Már folyamatban van a kiesésből történő helyreállítás. Elnézést kérünk az esetlegesen okozott kellemetlenségekért.”

A leállásról az alábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesebben:

Kapcsolódó cikkünk

Ha kidobta a Facebook, nincs egyedül – percek óta az egész világon elérhetetlenek a Meta közösségi platformjai.

Bármiféle bejelentés nélkül, egyik pillanatról a másikra, délután fél 5 környékén leálltak a Meta szerverei, a rendszer minden felhasználót automatikusan kijelentkeztetett a fiókjából. A Messengeren és a Facebookon kívül az Instagram, valamint a Threads sem működik, jelszóval és hitelesítő kóddal sem lehet belépni.

Fontos, hogy akkor se változtassa meg a jelszavát, ha ezt külön kéri a Facebook, mivel akkor sem fog sikerrel járni – globális hibáról van szó. Számítógépről, mobiltelefonról és egyéb eszközről sem lehet bejelentkezni, még a Meta VR szemüvegei sem működnek.

Az X és a Reddit közösségi platformokon ezrével szállingóznak a bejelentések a problémáról, a Downdetectoron szintén ugyanez látható – utóbbin már közel félmillióan írták, hogy gond van. Sokan attól tartottak, hogy feltörték a fiókjukat, erről azonban szó sincs. 

Utoljára három éve volt hasonló mértékű leállás, akkor több óráig tartott a hibaelhárítás. A gondot egy konfigurációs malőr okozta, amely miatt a Facebook szerverei nem tudtak kapcsolódni az internethez – írja a Telex.

Egyelőre nincs mit tenni, várni kell, egészen addig, amíg az illetékesek helyre nem állítják a hibát, amelyen a Meta kommunikációs munkatársa, Andy Stone szerint már gőzerővel dolgoznak. A Facebook állapotjelző oldalán az alábbi közlemény olvasható: „Tudomásunk van egy Facebook-bejelentkezést érintő problémáról. Mérnöki csapataink aktívan keresik a probléma megoldását”.

Read More

Post Comment