Search by category:
Egyéb kategória

Šutaj-Eštok: Az Alkotmánybíróság elnökének vállalnia kell a felelősséget a kiszivárgásért

Šutaj-Eštok: Az Alkotmánybíróság elnökének vállalnia kell a felelősséget a kiszivárgásért

Mészáros Richárd

2024. 03. 06., sze – 11:39

Ivan Fiačannak, az Alkotmánybíróság (AB) elnökének vállalnia kellene a felelősséget a btk.-val kapcsolatos információk kiszivárgása miatt – jelentette ki a kormány szerdai ülése előtt Matúš Šutaj-Eštok (Hlas) belügyminiszter. Azt nem konkretizálta, hogy ez Fiačan lemondását jelentené-e.

„Információk szivárogtak ki a médiához, mielőtt még az érintett feleket értesítették volna az AB döntéséről. Az AB elnökének vállalnia kell a felelősséget és kiderítenie, hogy ki áll az Alkotmánybíróságon az információk kiszivárogtatása mögött” – jelentette ki Šutaj-Eštok. Arra nem válaszolt, hogy Fiačannak le kell a mondania, ahogy erre Robert Fico (Smer) kormányfő felszólította, a következtetések levonását az AB elnökére hagyja. „Ő is tudja, hogy nincs rendjén, ha ilyesmi történik” – tette hozzá Šutaj-Eštok.

A kormányfő kedden (március 5.) kijelentette, hogy az AB elnökének le kell mondania, illetve az új államfőnek vissza kellene hívnia őt. A kormányfő azt hangsúlyozta, valakinek vállalnia kell a felelősséget azért, hogy a média hamarabb értesült a döntésről, mint az érintett felek.

Read More

Post Comment