Search by category:
Egyéb kategória

Terrorcselekményre készülő embereket vettek őrizetbe Svédországban

Terrorcselekményre készülő embereket vettek őrizetbe Svédországban

Mészáros Richárd

2024. 03. 07., cs – 23:19

A svéd rendőrség őrizetbe vett négy embert, akik a gyanú szerint szélsőséges iszlamista erőszakhoz köthető terrorcselekmények és fegyveres támadások elkövetésére készültek – közölte csütörtökön a svéd belbiztonsági szolgálat (SÄPO).

„Súlyos, a szervezett bűnözéssel és nemzetközi kapcsolatokkal való összefüggéseket látunk, amelyek az Iszlám Állam terrorszervezethez köthetők” – közölte a SÄPO szóvivője.

A szóvivő további részleteket nem osztott meg Iszlám Államhoz köthető szálakról, a gyanúsítottak kilétéről vagy a feltételezett támadás természetéről.

A rendőrség közlése szerint az őrizetbe vételt kiterjedt nyomozás előzte meg, számos helyen tartottak házkutatást.    

A svéd média már korábban beszámolt arról, hogy a gyanúsítottakat a biztonsági szolgálat által irányított rendőrosztag vette őrizetbe a Stockholmtól délre fekvő Tyresö településen. Az Expressen című lap szerint a lakók erős robbanásokat hallottak, amikor a rendőrök ostrom alá vették egy iszlamista szervezet helyiségeit.  

A svéd titkosszolgálat tavaly augusztusban a belpolitikai és nemzetközi feszültségeket is okozó Korán-égetések miatt az ötszintes skálán hármasról négyesre emelte a terrorkészültségi fokozatot.

Read More

Post Comment