Search by category:
Egyéb kategória

Tűz ütött ki hajnalban a kassai kórházban, több száz pácienst evakuáltak (FOTÓK)

Tűz ütött ki hajnalban a kassai kórházban, több száz pácienst evakuáltak (FOTÓK)

Németi Róbert

2024. 03. 07., cs – 09:06

Kassa |

A tűz a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) Szlovák nemzeti felkelés sugárúti épületében, a pszichiátriai klinika 4. emeletén keletkezett. A kórház tájékoztatása szerint a tüzet a tűzoltók rövid időn belül eloltották, a problémát elsősorban az épületben szétterjedt füst okozta.  

Ahogy azt az UNLP szóvivője, Monika Krišková a szerkesztőségünkkel is tudatta, a lángok csütörtök hajnalban, nagyjából egy óra tájékában csaptak fel a kórház épületében.

„A pszichiátriai klinikáról hét beteget szállítottunk át a Kassához közeli sacai kórházba füst és mérgező gázok belélegzése miatt. A betegek egy részét az egészségügyi személyzettel együtt az UNLP más helyiségeibe evakuáltuk. Jelenleg a helyi mentőegységek, a kassai UNLP válságstábja és a rendőrség is a helyszínen tartózkodik. A tűz keletkezését és annak pontos okát vizsgálják” – tudatta lapunkkal a szóvivő, aki szerint a kórház igazgatósága, a kórház, a benne tartózkodó páciensek és a személyzet, illetve a vagyontárgyak nincsenek veszélyben.

„Jelenleg a tűz következményeivel kapcsolatos kellemetlenségek eltávolításán dolgozunk” – tette hozzá a szóvivő.

Mint megtudtuk, az épületben a tűz keletkezésekor összesen 766 személy tartózkodott, közülük összesen 404-et evakuáltak. Teljes egészében 35 tűzoltót riasztottak a helyszínre, akik 13 mechanizmussal dolgoztak a lángok megfékezésén és a hely biztosításán. Azt, hogy mitől csaptak fel a lángok, még vizsgálják a szakemberek, de nem kizárt, hogy nyílt láng használata okozhatta.

Read More

Post Comment