Search by category:
Egyéb kategória

Korčok: Még mindig akadályokba ütköznek a nők, küzdeniük kell az egyenlőségért

Korčok: Még mindig akadályokba ütköznek a nők, küzdeniük kell az egyenlőségért

Mészáros Richárd

2024. 03. 08., p – 19:32

Még mindig sztereotípiákkal, előítéletekkel és akadályokkal szembesülnek a nők – mutatott rá Ivan Korčok elnökjelölt a nemzetközi nőnap alkalmából. Véleménye szerint meg kell teremteni a feltételeket a nők számára, hogy a siker, az egészség és a méltóságteljes élet mindannyiuk számára elérhető legyen.

„Sajnos több mint 15 éve megoldatlanok például az óvodai férőhelyekkel kapcsolatos problémák, évek óta beszélnek arról, hogy a szülészeteken nem megfelelőek a körülmények, az egyedülálló anyák pedig ki vannak téve az elszegényedés veszélyének” – mondta Korčok.

Az elnökjelölt hozzátette, sajnálja, hogy a nőnap eredeti jelentése mára megváltozott. „Ahelyett, hogy ünnepelnénk a nőket, az egyenlőségért folytatott küzdelmükről emlékeznénk meg, ez a nap fokozatosan olyan ünneppé vált, amikor a férfiak virággal vagy csokoládéval köszönik meg nekik a fizetés nélkül végzett munkát” – mondta.

A nők és férfiak közötti egyenlőtlenség mértéke a politikusok bizonyítványa is – mondta. „A lehető legnagyobb elvárásoknak kellene megfelelniük a politikusoknak. Ehelyett azt látjuk, hogy megpróbálják csökkenteni a nemi erőszak elévülési idejét, hogy a parlamenti képviselők egyáltalán nem értik a nők problémáit, hogy kormánytagok vulgáris megjegyzéseket tesznek a legfőbb közjogi méltóságot viselő nőre. Ennek véget kell vetni” – zárta az elnökjelölt.

Read More

Post Comment