Search by category:
Egyéb kategória

Gyenge teljesítmény és komáromi vereség Eperjesen

Gyenge teljesítmény és komáromi vereség Eperjesen

Elek Zoltán

2024. 03. 10., v – 18:48

A II. labdarúgóliga 19. fordulójában a komáromi lila-fehéreknek nem sikerült folytatni a múlt heti sikeres ligarajtot (2:0 a liptószentmiklósiak ellen), a keleti nagy rivális eperjesiektől 2:0-ra kikaptak a Duna-partiak. 

Hatalmas volt a tét, mert a listavezető KFC 7 ponttal előzte meg a meccs előtt a második helyen tanyázó eperjesi Tatrant. A vereség által 4 pontra csökkent a komáromiak előnye a tizenhatos mezőnyben, s így élesebbé vált a küzdelem a bajnoki címért, illetve a feljutásért.

A hazaiak kezdték jobban a rangadót, játékukon érezni lehetett elszántságukat, támadásaik egyszerűek, gyorsak és többnyire befejezettek voltak. A 7. percben az első eperjesi szögletből megszületett az első gól, a beadást a rövidre érkező Župa pörgette középre, ahol a szemfüles, az egyik komáromi hátvéd mögül kibújó Dolný három méterről a hálóba lőtt – 1:0. A gól hideg zuhanyként hatott a Duna-partiakra, sokáig nem tudtak igazán kibontakozni, ritkán jutottak el az ellenfél tizenhatosáig. A hazaiak szorgalmasan támadtak, Šimkóéknak és Dlubáč kapusnak állandóan résen kellett lenniük. Az első félidő utolsó negyedórájában kezdtek kibontakozni Bayemiék, és a hazaiak védelmének is akadt dolga. A 35. perctől érett az egyenlítés is, előbb Sylvestr lőhetett a tizenhatoson belül, de a labda nem sokkal a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Majd Šimko egy felívelt szabadrúgást fejelt volna a hosszú sarokba, de a védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek a gólvonalról, így a szünetig nem esett újabb gól.

A második félidő első percében megpróbálta beszorítani ellenfelét a KFC, mikor a félpályánál szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. A felívelt labdát második szándékból sikerült a kapu elé adni, ahol a hosszú oldalon érkező Pavúk Šmehyl mellől kibújva a hálóba bólintott – 2:0. Látva a két csapat teljesítményét az első félidőben, a mérkőzés ezzel el is dőlt. Radványi Miklós, a komáromiak mestere jó érzékkel még cserékre szánta el magát. A 63. percben pályára küldte a gólveszélyesebb Vo-leskýt és a gyorsabban mozgó Pastoreket, s bár a komáromiak játéka megélénkült, a hazaiak kapuja nem forgott nagy veszélyben a közepes színvonalú mérkőzés végéig.

„Mindkét félidőt nagyon rosszul kezdtük. Az első gól után ki tudtuk egyenlíteni a játék képét, megvoltak a helyzeteink is, de Sylvestr és Šimko sem tudta gólra váltani a helyzetét. Így a gólt leszámítva úgy gondolom, az első félidő rendben volt. Buzdítottam a játékosaimat, hogy fokozzák tovább a tempót a szünet után, mert úgy éreztem, hogy minimum az egyenlítés benne lehet a mérkőzésben. De újra gyors gólt kaptunk, egy könnyű labdánál nem voltunk elég figyelmesek. Innen már nagyon nehéz volt, hiszen a Prešov egy jó csapat. De még mindig van négy pont előnyünk, és úgy gondolom, hogy a saját kezünkben van a sorsunk” – értékelt kissé szomorkásan, de bizakodva Radványi Miklós.

1. FC Tatran Prešov–KFC Komárno 2:0 (1:0)

G.: Dolný (7.), Pavúk (47.). Jv.: Kráľovič. Sárga lap: Pavúk, ill. Šimko, 1000 néző. KFC: Dlubáč–Šmehyl, Špiriak, Šimko, Adayilo, Adamec, Németh T., Nagy (46. Turčák), Ganbayar (63. Pastorek), Bayemi (63. Voleský), Sylvestr.

FC Petržalka–FC ŠTK 1914 Šamorín 0:0

Jv.: Glova. Sárga lap: Kelembet, ill. Cardoso, Vidnyánszky, Csóka, Rovis, Krivokapic, Baez, Horváth, 653 néző. ŠTK: Horváth–Kachút, Marič-Bjekič, Nathan, Rovis, Bajrektarevič (90. Pančík), Fellipe Vieira (76. Baez), Vidnyánszky, Leginus, Záhradník (67. Krivokapic), Csóka.

MFK Tatran Lipt. Mikuláš–MŠK Žilina B 5:2 (4:1)

G.: Bartoš (13., 17., a másodikat 11-esből), Appiah (18., 54.), Laktionov (38.), ill. Gomola (40.), Prokop (78., 11-esből). Jv.: Ochotnický. Sárga lap: Laktionov, ill. Stojčevski. Piros lap: Teplan (77.) – Lipt. Mikuláš), 126 néző.

FK Spišská Nová Ves–FK Pohronie 0:1 (0:0)

G.: Jokel (53.). Jv.: Fúsek. Sárga lap: Goncalves, Martinko, Zekucia, ill. Kupčík, Horvát, Lupták, Barbora, 130 néző.

FK Humenné–ŠK Slovan Bratislava B 2:0 (0:0)

G.: Ahl (55., 59.). Jv.: Vaňo. Sárga lap: Horváth, Maťaš, ill. Marušin, 1235 néző.

Slavoj Trebišov–MŠK Považská Bystrica 1:2 (0:2)

G.: Škovran (68.), ill. Slávik (28.), Tancík (40.). Jv.: Parilák. Sárga lap: Buhaj, Bechardas, Jinjolava, E. Matta, ill. Matejčík, Praženka, Kucharčík, Ragula. Piros lap: Praženka (90.), Jakuš (78.) – mindkettő Pov. Bystrica, 228 néző

OFK Malženice–MŠK Púchov 0:2 (0:1)

G.: Vavrík (55.), Mráz (59.). Jv.: Malárik. Sárga lap: Rapavý, ill. Vavrík, Mojžiš, 243 néző.

MFK Dolný Kubín–Spartak Myjava 2:1 (2:1)

G.: Kolorédy (4., 11-esből), Gošteliani (25.), ill. Sylla (35.). Jv.: Choreň. Sárga lap: Mensah, Svetlík, Sarr, Köröš, Machaj, Hrubý, ill. Cisár, 393 néző.

19. forduló

Read More

Post Comment