Search by category:
Egyéb kategória

Dárdai Márton először a magyar keretben

Dárdai Márton először a magyar keretben

Elek Zoltán

2024. 03. 12., k – 16:05

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a török és a koszovói válogatott elleni felkészülési mérkőzéseken is számít a lakszakállasi Mocsi Attilára, aki egy új riválist kapott Németországból.

A török Rizesporban légióskodó védő mellett ezúttal a német másodosztályú Herthában pallérozódó Dárdai Mártont is meghívta Marco Rossi. Dárdai Pál középső fia elsősorban Mocsival és a svájcban szereplő Szalai Gáborral küzdhet majd az Eb-keretbe kerülésért. Bár utóbbi kettő már hosszabb ideje tagja a válogatott keretnek, ha hármuk közül bárki pályára lép a következő két mérkőzésen, újoncot avat a magyar szakmai stáb. „Az egyik legnagyobb erősségünk az összetartozás. Bár szeretnénk a csapatot magasabb szintre emelni, de ezt az érzést nem szeretnénk gyengíteni – beszélt az esetleges honosítási tervekről az olasz szakember, aki rosszallóan tekintett a Sammie Szmodics kapcsán megjelent cikkekre. Az angliai születésű, de akár az ír vagy a magyar válogatottban is számításba vehető támadó középpályásnál ugyanis bizalmasan érdeklődtek, nyitott-e lenne egy magyar meghívóra, így Rossi szerint vagy ő vagy a menedzsere szivárogtatott a sajtó felé, hogy esetlegesen megsürgesse az ír behívóját. E miatt pedig kikerült a magyarok noteszéből. – Mártonnal személyesen beszéltem és a válasza meggyőzött arról, hogy szívesen játszana a magyar válogatottban. Németországban született, ott nőtt fel, német barátai vannak, ott játszik, de Dárdai Pál fia, magyarul beszélnek otthon, magyar a barátnője és magyarnak érzi magát. Tehát az ő esetében pozitív vagyok és remélem, hogy beváltja a hozzá fűzött várakozásokat” – mondta sokkal barátibb hangvételben a szövetségi kapitány. Rossi hozzátette, hogy Szalai Attilára azért is számít, mert bár nem játszik a klubjában, korábban jó teljesítményt nyújtott és nem akarja, hogy lelkileg még mélyebbre kerüljön, ha esetleg kimarad egy edzőtáborból. Érdekesség, hogy ezúttal 25 tagú a keret, de az Eb-re majd csak 23 futballista nevezhető.

A középpályán két nagy visszatérőt láthatunk, Kleinheisler László és Schäfer András közül az Union Berlin játékosa pályázik jó eséllyel akár a kezdőbe kerülésre is, míg a Hajduk Split futballistája elsősorban a cserék között jöhet számításba. A támadósorban a sérülése után remek formát mutató Varga Barnabás a visszatérő, és a 2022-ben már bemutatkozott, még mindig csak 19 éves Vancsa Zalán neve kelthet meglepetést. A belga másodosztályban szereplő szélső azonban remek formában van, március elején mesterhármast is szerzett, összességben pedig 25 meccsen 10 gól és 4 gólpassz szerepel a neve mellett a Lommelben.

A keret március 18-án hétfőn kezdi meg a felkészülést, a március 22-én esedékes Törökország és a március 26-án rendezendő Koszovó elleni felkészülési találkozókra, amelyeket a Puskás Arénában rendeznek.

Érdekes

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Leipzig), Tóth Balázs (Fehérvár)

Védők: Balogh Botond (Parma), Dárdai Márton (Hertha), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor), Orbán Willi (Leipzig), Szalai Attila (Freiburg), Szalai Gábor (Lausanne)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette), Kerkez Milos (Bournemouth) Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (Le Havre), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Sunderland)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan), Gazdag Dániel (Philadelphia), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Vancsa Zalán (Lommel), Varga Barnabás (Ferencváros)

A magyar válogatott kerete

Read More

Post Comment