Search by category:
Egyéb kategória

Idén tavasszal nyitnák meg Nánán a bölcsődét

Idén tavasszal nyitnák meg Nánán a bölcsődét

Mészáros Richárd

2024. 03. 12., k – 14:05

Nána |

Az épület elkészült, a közegészségügyi hivatal engedélyével is rendelkeznek, még a használatbavételi engedélyeztetés van hátra. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor már idén tavasszal, május tájékán nyitna az állami támogatásból épült, vadonatúj bölcsőde a Párkány melletti Nánán. 

A község állami támogatásért pályázott az új bölcsőde kialakítására, 955 ezer eurót nyert, ebből öt százalék volt a falu önrésze – közölte lapunkkal Juhász Lászó, alpolgármester. Az új épület már elkészült, a berendezés is megvan, csak néhány apróság és játék hiányzik – ez utóbbiak beszerzése viszont már az új igazgató feladata lesz. A húsz férőhelyes bölcsődében héttagú személyzet gondoskodik majd a kicsikről, főzni rájuk pedig a nánai óvoda konyháján fognak. A bölcsőde épületére a közegészségügyi hivatal kiadta már az engedélyt, március 22-én pedig a közös építésügyi hivatalhoz is benyújtják a kérelmet a használatbavételi engedély kiadására. Onnan számítva a hivatalnak még 30 napja lesz, hogy döntsön az engedélyről. Ezzel egy időben pedig pályázatot is kiír a falu a bölcsőde igazgatói posztjára – értesültünk Juhász Lászlótól. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a bölcsőde bútorzatát is sikerült speciális méretekben legyártatniuk a közbeszerzésen kiválasztott céggel, tehát ez is rendben van. 

„Mivel nyertes állami pályázat alapján építkeztünk, ezért 2025 márciusában már be kell adnunk az irányító hatóságnak egy jelentést az új intézményről, de akkor már a bölcsődének működnie kell. A nyitás legkésőbbi dátuma elméletileg tehát 2025 januárja-februárja. Ugyanakkor személyesen is azt szorgalmazom, hogy a bölcsőde mihamarább nyisson meg. Mihelyst megkapjuk a használatbavételi engedélyt és az igazgatói pályázat eredménye is ismert lesz, nyithatjuk a bölcsődét, jó lenne már idén májusban indulni” 

– tette hozzá Nána alpolgármestere. Felvetésünkre, hogy lesz-e elég parkolóhely a kicsikkel vagy a kicsikért érkező szülők számára, Juhász László úgy reagált, az új bölcsődénél 5 személyautó részére van parkolóhely és a szomszédos műhelynél is tudnak parkolni majd, továbbá a babakocsiknak is helyet biztosítottak. A nánai bölcsőde iránt nagy az érdeklődés, még Párkányból és a környékről is sokan kérdeztek rá, annál is inkább, mert Párkányban nincs ilyen intézmény, lapunk tudomása szerint legközelebb Zselízen a református egyház bölcsődéje áll a szülők rendelkezésére. Sőt olyan szülők is élnek a környéken, akik Esztergomba hordják naponta bölcsibe a gyerekeket. 

Read More

Post Comment