Search by category:
Egyéb kategória

Ukrán hatóságok: orosz dróntámadásban többen meghaltak délen

Ukrán hatóságok: orosz dróntámadásban többen meghaltak délen

Kulcsár Péter

2024. 03. 15., p – 14:09

Orosz dróntámadás érte péntekre virradóra a délnyugat-ukrajnai Vinnicja megyét, valamint az ország déli részén lévő Odessza régióját, legalább négyen meghaltak – közölték a helyi ukrán hatóságok.

Szerhij Borzov, Vinnicja megye kormányzója a közösségi médiában azt közölte, hogy a térségben a drónok egy lakóépületbe csapódtak be, ketten meghaltak, hárman megsebesültek.

Oleh Kiper, Odessza megye állami közigazgatásának vezetője a Telegram internetes közösségi oldalon bejelentette, hogy az első dróncsapás után a helyszínre érkező mentőalakulat egyik tagja és egy másik mentős meghalt, az alakulat több tagja súlyosan megsebesült.

A Kijev megyei katonai adminisztráció közlése szerint péntekre virradóra az orosz fél Sahid típusú drónokkal támadta a megyét, de ezeket a légierő megsemmisítette.

Az ukrán légierő pénteki tájékoztatása szerint – melyet az Ukrinform ukrán hírügynökség ismertetett – az éjszaka folyamán az orosz erők rakétákat lőttek ki a kelet-ukrajnai Harkiv, Poltava, valamint Donyeck térségére is.

Előző nap az orosz erők Ukrajna északkeleti részét célzó dróntámadásai nyomán öt városban és településen megszakadt a rádiós és televíziós műsorok vételi lehetősége, Kijev szerint a szemben álló fél az információtól akarta elvágni az ott élőket.

Read More

Post Comment