Search by category:
Egyéb kategória

Kiszakadt a gólzsák a Pomléban vasárnap

Kiszakadt a gólzsák a Pomléban vasárnap

Orosky Tamás

2024. 03. 17., v – 18:44

Somorja |

A MonacoBet fociliga 20. fordulójában a somorjai STK 4:0-ra lelépte a Dolný Kubín csapatát. A kék-fehérek ötmeccsesre nyújtották veretlenségi sorozatukat, és eltávolodtak a táblázat alsó részétől.

Ugyan a DAC-tól tegnap az együttműködés keretén belül nem érkezett erősítés, viszont Xisco Munoz vezetésével jelen volt a dunaszerdahelyiek edzői stábja, és Jan van Daele sportigazgató is figyelte az eseményeket a Pomléban.

Rakétarajtott vett az STK, a 389 néző örömére már a 84. másodpercben a vendégek kapujában landolt a labda. A Dolný Kubín védelmének rövidzárlatát Csóka Bálint használta ki. ,,Ilyen korán még talán nem szereztem gólt. Egy hosszú labdát kicsit megtoltam, amivel megzavartam a vendégek védelmét és a kifutó kapust. Ők összefutottak, s előttem már csak az üres kapu állt” – mondta lapunknak Csóka Bálint, aki a visszatérése után a második hazai meccsen is gólt szerzett.

A vendégek igyekeztek egyenlíteni, de jól zárt a hazai védelem. Horváth Attilával az élen, aki negyedóra után bravúrosan hárított.

A 28. percben a remek teljesítményt mutató Lukáš Leginus gólt ért el, de a játékvezető szerint a lövés előtt kézzel ért a labdához. Nemsokára ismét a somorjai gyors szélső szerezhetett volna gólt, ezáltal a kapufa segített a vendégeken.

A szünet előtt váratlanul a földre rogyott Zoran Záhradník. Pár perccel azelőtt fejjel ütközött a vendégek hórihorgas védőjével, Ibrahima Sarr-ral. Ugyan visszatért a pályára, de nemsokára már nem tudta folytatni a játékot. Agyrázkodás gyanújával kórházba szállítotték a tehetséges, 18 éves játékost.

A fordulás után előbb ismét Horváth Attila remekelt, majd ezután Matúš Körös a kapufát találta telibe. A másik oldalon Vidnyánszki Mátyás veszélyeztetett, majd Filip Kolorédy szabálytalankodott Matija Krovokapiccsal szemben, és a megítélt büntetőt a montenegrói játékos biztosan értékesítette. Három perc múlva Leginus remekül hozta ki a labdát, Krivokapicot ugratta ki, aki ügyesen elrúgta a labdát a kifutó Martin Hrubý mellett. Az utolsó szó Mikuláš Demjanovičé volt, aki Leginus remek elfutása és önzetlen átadása után állította be a végeredményt. Krivokapic közel volt a mesterhármashoz is, de a 84. percben a lövése után a labda a kapufáról a mezőnybe vágódott.

,,Ez így a legszebb. Győztünk és nem kaptam gólt. Szuper, hogy már a második meccsen maradt érintetlen a hálóm. Ugyan ma nem volt sok munkám, de nagyon örülök, hogy védéseimmel tudtam segíteni a csapaton” – nyilatkozta lapunknak a somorjaiak portása, Horváth Attila.

,,A három ponton kívül annak is örülök, hogy nagy arányú győzelmet értünk el. Tavasszal veretlenek vagyunk. Már nem kell tartanunk a kieséstől, 11 ponttal van többünk, mint az utolsó előtti Dolný Kubínnak. Megvannak a céljaink, szeretnénk feljebb lépni a táblázaton, hisz nagyon sűrű a mezőny” – zárta mondandóját Csóka Bálint.

Read More

Post Comment