Search by category:
Egyéb kategória

Galántán tart kihelyezett kormányülést a Fico-kabinet, eldőlhet a közmédia sorsa

Galántán tart kihelyezett kormányülést a Fico-kabinet, eldőlhet a közmédia sorsa

Kulcsár Péter

2024. 03. 20., sze – 13:46

Robert Fico (Smer) a mai kormányülést követően bejelentette, nagyszabású tervei vannak a következő hétre.

Március 27-én kihelyezett kormányülés lesz Galántán. Robert Fico közölte, a kabinet megvitathatja az RTVS-szel, vagyis a közmédiával kapcsolatos változásokat, illetve elképzelhető, hogy elfogadják, a parlament ezeket rövidített törvényhozási eljárás keretében tárgyalja meg.

A kormányfő hozzátette, a kormány napirendjében a közbeszerzési törvény módosítása, a környezeti hatásvizsgálatról szóló törvény, valamint a szociális szférát érintő egyéb változások is szerepelnek.

Az RTVS-szel összefüggésben Fico rámutatott a közmédia vezetőségének és munkatársainak elmúlt időszakban tett intézkedéseire. A miniszterelnök szerint az RTVS „kormányellenes álláspontot” képvisel, ezért „nem objektív közszolgálati műsorokat” sugároz.

Fico közölte, az állampolgároknak joguk van a valós információk eléréséhez, ezt viszont elmondása szerint a közmédiától nem kapják meg.

Arról is tájékoztatott, hogy folytatódnak az előkészületek az ukrán kormánnyal április 11-én Kelet-Szlovákiában tartandó közös találkozóra. Hozzátette: a kabinet kiválasztotta azokat a témákat, amelyekkel a tárgyalások során foglalkozhatnak majd.

Read More

Post Comment