Search by category:
Egyéb kategória

Egy választó rendőrökkel szavazott, élt a választás jogával

Egy választó rendőrökkel szavazott, élt a választás jogával

Károly Zsolt

2024. 03. 23., szo – 22:22

Nagyszombat |

Az elnökválasztás első fordulója Nagyszombat megyében békésen zajlott a választási bizottságok szerint. A moratórium egy Szenicei járásban történt meghosszabbítását leszámítva, amely egy bizottsági tag 20 perces összeomlása miatt következett be, komolyabb problémát nem jegyeztek fel.

A Pőstyéni járásban Martin Hladký pozitívan értékelte a szombati választási napot. Elmondása szerint a számlálás után az általános választási részvétel inkább alacsonyabb szinten lesz. Mária Linkešová, a nagyszombati rendőrség szóvivője hozzátette, hogy a Pőstény melletti Vittenc (Chtelnica) községben egy rendőrök által kísért polgár szavazott. 

„A férfit nem sokkal korábban bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vették. Mielőtt fogdába kísérték volna, a rendőrök megkérdezték tőle, hogy élni akar-e a szavazati jogával, amire a férfi igennel válaszolt, így először együtt mentek a szavazóhelyiségbe” 

– mondta Linkešová. 

Alena Krátka, a Nagyszombati és Galgóci járásokat magába foglaló bizottság elnöke a hírügynökségnek elmondta, hogy becsléseik szerint a részvételi arány viszonylag magas lesz.

 „Nem volt semmilyen bejelentett incidensünk” 

– mondta.

 A Szenicai és a Szakolcai járásokban a nap folyamán több szavazóhelyiséget is meglátogattak. Anna Klempova elnök szerint nem jelentettek jelentős problémákat. 

„Úgy tűnik, hogy a falvakban alacsonyabb a részvételi arány, mint a városokban” 

– jelentette ki. 

Raymond Kunštatský szerint Galántán meglepően magas lehetett a részvételi arány, míg egyes körzetekben szokatlanul alacsony volt. 

Dunaszerdahelyen Bári József elnök szerint több adminisztratív problémával is foglalkoztak, de a választás nyugodt volt. 

(TASR)

Read More

Post Comment