Search by category:
Egyéb kategória

Forró: Néhány járásban nem volt sikeres a mozgósítás

Forró: Néhány járásban nem volt sikeres a mozgósítás

Nagy Roland

2024. 03. 24., v – 00:43

Galánta |

Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke röviden értékelte a választási eredményét.

Forró a sajtótájékoztatóján kijelentette, az elnökválasztás első fordulóját egyértelműen a polarizáltság jellemezte, hiszen két jelölt között oszlott meg a szavazatok mintegy 80 százaléka.

„Negyedikként sikerült végeznem ebben a versenyben, magam mögött hagyva a volt miniszterelnököt és egy egykori külügyminisztert”

– fogalmazott a pártelnök. Mint mondta, az eredmény nem olyan, amilyet szeretett volna, amiért egyrészt az említett polarizációt teszi felelőssé, másrészt pedig azt, hogy bizonyos járásokban nem sikerült a szavazótábor mozgósítása. Kiemelte, a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban viszont győzelmet aratott.

Hozzátette, a párt a közeljövőben már arra koncentrál, hogy az európai parlamenti választáson a lehető legjobb eredményt sikerüljön elérni.

„Célunk az, hogy az öt évvel ezelőtti eredményt javítsuk, tehát visszaszerezzük az EP-képviseletet”

– magyarázta a pártelnök.

Továbbá pozitívan értékelte, hogy a személyére leadott karikák számát a parlamenti választáshoz képest sikerült növelnie, ugyanakkor beismerte, dolgozniuk kell majd azon, hogy a mozgósítás a jövőben sikeresebb legyen.

A pártelnök a második fordulóval kapcsolatban egyelőre nem akart nyilatkozni. Mint mondta, a párt döntését az elnökség ülése után hozzák nyilvánosságra. Azt viszont megerősítette, hogy mindenképpen szavazni fog a második fordulóban.

Read More

Post Comment