Search by category:
Egyéb kategória

Kassa megyében több száz rendőr tartja szemmel az elnökválasztás folyamatát

Kassa megyében több száz rendőr tartja szemmel az elnökválasztás folyamatát

Németi Róbert

2024. 03. 23., szo – 10:30

Kassai kerület |

A Kassai Kerületi Rendőrparancsnokság a kora reggeli óráktól kezdve Kassa megye egész területén, a szavazóhelyiségek közelében fokozott számú motorizált és gyalogos járőrökkel, egyenruhás és civil ruhás rendőrökkel figyeli az este tízig tartó elnökválasztás folyamatát. Erről Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő tájékoztatta szerkesztőségünket. 

Ahogy azt a szóvivő az Új Szónak is elmondta, a rendőrök elsősorban a közrend betartását figyelik, de ezzel egyidőben a szavazóhelyiségeknél is jelen vannak. 

A rendőrök természetesen nem csak a választásra összpontosítanak, tevékenységükkel a biztonságos és zavartalan közúti közlekedésre is odafigyelnek. 

„A mai elnökválasztás teljes időtartama alatt Kassa megye területén készen állunk arra, hogy biztosítsuk annak zavartalan lefolyását, és felügyeljük a közrend, az élet, az egészség, a személy- és vagyonbiztonság védelmét. Fokozott figyelmet fordítunk a választási bizottságok székhelyeire és más olyan helyekre is, ahol a törvénysértésre kerülhet sor. Nem csak a választások alatt, hanem a választások után is fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani” 

– tolmácsolta lapunknak Štefan Mulik, a kassai rendőrparancsnok szavait Lenka Ivanová. 

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök a speciálisan kiképzett szolgálati kutyákkal már a kora reggeli órák óta a helyszínen vannak, és pirotechnikai ellenőrzéseket végeznek azokon a helyeken, ahol a választásokat tartják. „A nap folyamán a speciális egységek rendőrei is készen állnak arra, hogy szükség esetén beavatkozzanak” – tette hozzá Ivanová. 

Read More

Post Comment