Search by category:
Egyéb kategória

Problémamentesen zajlik az elnökválasztás a Mátyusföld településein

Problémamentesen zajlik az elnökválasztás a Mátyusföld településein

Tornyai Bianka

2024. 03. 23., szo – 12:01

Zsigárd/Feketenyék/Nádszeg/Galánta |

Változó intenzitással érkeztek a délelőtt folyamán a választók az államfőválasztásra a Mátyusföldön. 

Zsigárdon a közel 1500 szavazásra jogosult személy csaknem 10 százaléka vett részt az államfőválasztáson délelőtt. A településen egy választási körzet van, ahogy Feketenyéken is. Ott a választásra jogosult 1146 személyből több mint 110-en adták szavazatukat a délelőtti órákban. 

Nádszegen 3 választókörzetet alakítottak ki a 3200 szavazásra jogosult személynek, eddig majdnem 350-en járultak az urnákhoz.

Galántán 18 választási körzetet alakítottak ki. Több mint 12 400-an adhatják le szavazatukat a járási székhelyen. Ebbe azok is beletartoznak, akiknek szavazói igazolványuk van, tehát például külföldön élnek és nincs szlovákiai állandó lakhelyük. Zuzana Morovičová, a városi hivatal alkalmazottja arról tájékoztatott, hogy folyamatosan érkeznek a választók a szavazóhelyiségekbe. 

„Délelőtt általában nagy a mozgás, hiszen sokan ilyenkor intézik a bevásárlást, jönnek-mennek a városban, viszonylag nagy az érdeklődés, de számokat még nem tudunk mondani” 

– fogalmazott Zuzana Morovičová hozzátéve, hogy problémamentesen zajlik Galántán az elnökválasztás. 

 Az egyik galántai választókörzethez érkező szavazó kifejtette, nem számít magas részvételi arányra az elnökválasztáson. 

„A nők még mindig kevesebben vannak jelen a politikában, ami kevesebb női elnökjelöltet eredményezhet. Nálunk mindig erős a férfi dominancia a politikában és az élet más területein is. A választók vagy a politikai pártok nem fogadják el vagy nem támogatják eléggé a női jelölteket. Ez lehet az előítéletek vagy a hagyományos szerepfelfogás miatt” 

– fogalmazott. 

Read More

Post Comment