Search by category:
Egyéb kategória

Ezrek gyűltek össze Magyar Péter spontán tüntetésén Budapesten

Ezrek gyűltek össze Magyar Péter spontán tüntetésén Budapesten

Kulcsár Péter

2024. 03. 26., k – 19:36

Eredetileg a Kossuth téren rendezték volna meg a tiltakozást, végül egy szervezési hiba miatt a Vértanúk terén tartották az eseményt.

A Vértanúk tere szinte megtelt, szorosan egymás mellett álltak a résztvevők, a tüntetés pódiumán Nagy Ervin színész is megjelent, aki a demonstráción összegyűlt emberekkel bevárta Magyar Pétert – derült ki a Telex tudósításából.

A rendezvény a Kossuth térre volt meghirdetve, de Magyar szerint a rendőrség megtiltotta, hogy a teherautó behajtson a Parlament elé. „A magyar rendőr velünk van” – tette hozzá.

Beszédében Magyar megköszönte, hogy ennyien eljöttek. „Az egész világ szeme van rajtunk. Soha semminek sincs következménye, soha semmilyen ügy nincs lezárva, vagy megoldva. Soha senki nem lett felelősségre vonva. Ennek most vége” – mondta.

Két nappal ezelőtt a magyar történelem leghosszabb ideje regnáló miniszterelnöke arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy az egyik minisztere belenyúlt a nyomozati iratokba, zsebre vágott kézzel annyit mondott, hogy »én tévésorozatokkal nem foglalkozok«

– jegyezte meg.

Magyar Péter felvetette, hogy Orbán Viktor többek között nem foglalkozik a jogállamiság kérdéseivel, nőügyekkel, ellenzéki pártok beadványaival, valamint ügyészségi visszaélésekkel – még akkor sem, ha a minisztere is érintett.

„De akkor mivel foglalkozik Orbán” – tette fel a kérdést. „Miért nem szólal meg a magyar tévében? Miért nem szólal meg az egyik minisztere korrupciós ügyében?” – folytatta.

Magyar Péter szerinte Rogán Antal propagandaminiszter dönti el, milyen tartalmú nyomozati anyag kerül a bíróság elé, ezért felteszi a kérdést: „Miért van ügyészségünk és igazságszolgáltatásunk, ha előfordulhat, hogy K. Endre kegyelmet kaphat Magyarországon, és ezt egy református püspök járja ki neki”.

Hallod-e, te Polt Péter? Azt mondják az emberek, hogy mondjál le

– mondta, miközben a tömeg Magyarország legfőbb ügyészének lemondását követelte.

Magyar hangsúlyozta, Balog Zoltán és Rogán Antal, valamint a „maffiakormány feje”, Orbán Viktor sem úszhatja meg. Beszédét azzal zárta, hogy mindenkit arra kér, vigye tovább a megmozdulás hírét. Kiemelte, újabb tüntetés lesz, amelyet április 6-án, délután 3 órakor rendeznek, ezúttal már valóban a Kossuth téren. 

Read More

Post Comment