Search by category:
Egyéb kategória

Kijött a meghallgatásról Magyar Péter, és bejelentette, ma tüntetés lesz Budapesten

Kijött a meghallgatásról Magyar Péter, és bejelentette, ma tüntetés lesz Budapesten

Kulcsár Péter

2024. 03. 26., k – 12:59

Kedd délután Magyar Péter kijött a budapesti Fővárosi Nyomozó Ügyészség épületéből, ahol a Schadl-Völner-üggyel kapcsolatos, bizonyítéknak szánt hangfelvételt adott át az ügyészeknek.

A volt magyar igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje ma este 6 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívta a szimpatizánsait – adta hírül a Telex.

Mindenkit arra szeretnék kérni vidéken és Budapesten, hogy ma este 6 órakor találkozzunk az V. kerületben, a Markó utca 16. szám előtt, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, és követeljük ennek az ügynek a független, objektív, politikai befolyásolástól mentes kivizsgálását, a valódi felelősök megbüntetését és minden szükséges tanú meghallgatását. És hogy ha ott összegyűltünk, akkor utána sétáljunk át békésen a Kossuth térre, és követeljük a kormány lemondását, és mondjuk azt ki, hogy eddig és ne tovább

– mondta.

Magyar hozzátette, az ügyészek mondatról mondatra végighallgatták az általa készített hangfelvételt.

„Voltak kérdéseik, ezekre igyekeztem a legjobb tudásom szerint válaszolni. Nyilván értelmezni nem nekem kéne. Annyit tudok itt is elmondani, hogy ez valószínűleg az utóbbi harminc év, a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai és jogi skandallum. (…) Ahogy tegnap is mondtam, nem állt szándékomban ezt a hangfelvételt nyilvánosságra hozni. A volt feleségemet két vagy három hete kértem, hogy jöjjön be velem ebbe az épületben, hogy tőlem külön is tanúvallomást tegyen, de ő ennek nem tett eleget, ezt ő elutasította” – közölte.

Kapcsolódó cikkünk

Kedden reggel felkerült YouTube-ra a Magyar Péter által beígért hangfelvétel.

A közel kétperces felvételen Magyar Péter exfeleségével, Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel beszélget, valószínűleg a Schadl-Völner-ügyről.

Varga a következőket mondja:

Varga: „Annyi, hogy a Dani menjen át az ügyészségre, és kérdezze meg, hogy milyen…”
Magyar: „Ja, hogy mi van meg?”
Varga: „Mert náluk is van egy példány ezekből.”
Magyar: „És ti nem láttátok, de a sajtó meg már látta.
Varga: „Hát, sőt már valószínűleg odaadták, és elvileg ők ezt anno átnézték.”
Magyar: „Mármint a Rogánék?”
Varga: „Igen, semmi rossz nincsen. (…) Persze, magukat kihúzatták. Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be”.

Varga ezután arról beszél, „az a baj, hogy új dokumentumok is vannak benne”, mert a vádemelésig új dokumentumok is keletkeznek az ügyben, mert „folyamatosan hallgatják őket” a vádemelésig. Magyar erre visszakérdezett, ha Schadl György Rogán embere volt, akkor „miért nem mentették meg?” Varga erre úgy felelt: „Nem volt több lehetőségük, ez a nagy probléma”.

Varga ehhez hozzátette azt is, hogy szerinte az ügyészség független: „Ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek”.

Varga ezután Völner Pálról is beszélt. „Egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, és akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba, nem hagyta abba.” Varga állítása szerint már 2021 tavaszán szóltak Völner Pálnak.

(Telex)

Read More

Post Comment