Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini magánrepülővel ment kampányolni Pozsonyból Kassára

Pellegrini magánrepülővel ment kampányolni Pozsonyból Kassára

Balaskó Réka

2024. 03. 28., cs – 08:06

A gép egy olyan céghez tartozik, amelynek tulajdonosa a Hlas párt egyik tagja. Pellegrini szerint a keletre való utazást máshogy nem lehetett volna bírni. 

 

Peter Pellegrini elnökjelölt a DenníkN kérdéseire elmondta, hogy a magánrepülős útja 1800-2000 euróba került, és nem először vette igénybe ezt a szolgáltatást. A lapnak azt állította, nem tudja, kinek a tulajdonába tartozik a repülőgép: Pártelnökként sokszor repültem már ezzel a géppel. Most is, a keletre való utazást sem lehetne másképp megoldani. Erről mindig kapunk egy számlát, amit ki is fizetünk – mondta a DenníkN-nek.

A lap kiderítette, hogy Pellegrini gépe a DeGarde céghez tartozik, amelynek 80 százalékos társtulajdonosa a Hlas párt képviselője, Peter Náhlik. A repülőgép kölcsönadása mellett Náhlik azzal is segítette a pártot, hogy egy luxus Mercedest biztosított a vezetőségnek.

Azt, hogy eddig hányszor, milyen okokból, milyen kiadásokkal használt magánrepülőt, Pellegrini és a szóvivője sem kommentálták, ahogy azt sem, hogyan történtek az utak kifizetései – írja a Refresher. „Peter Pellegrini, a Hlas elnöke a repülőgépet a kampánytevékenysége keretében történő utazásra használta, ahogyan az már korábban is előfordult. A repülőjegyet a párt pénzéből fizették, és ezúttal is megfelelően megtérítik a választási kampányköltségek részeként” – tette hozzá a szóvivője.

(denníkn, refresher)

Read More

Post Comment