Search by category:
Egyéb kategória

Megújul az M2 Petőfi TV

Megújul az M2 Petőfi TV

Juhász Katalin

2024. 03. 29., p – 18:43

Friss arculattal, új műsorokkal jelentkezik a közmédia zenés ifjúsági csatornája. Az M2 Petőfi TV a Petőfi Rádió műfajgazdag, magyar kínálatához igazodó, sokszínű tartalommal várja nézőit, a fiatalok igényeire szabott, aktuális témákkal.

Az új, saját gyártású tartalmak mellett élő közvetítéseket is terveznek fesztiválokról, koncertekről. Az ismeretterjesztő adások és beszélgetős műsorok fókuszában a fiatalok mindennapjait érintő témák lesznek – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A megújulás szoros együttműködésben valósul meg a Petőfi Rádióval, láthatóvá téve a rádiós műsorvezetőket is.

A közlemény szerint a csatorna kiemelt célja, hogy napjaink magyar slágereinek, a fiatal feltörekvő, értékteremtő zenei teljesítményt nyújtó zenészeknek bemutatkozási lehetőséget biztosítson a Petőfi Rádió tehetségkutató törekvéseivel szoros együttműködésben. A tavaly októberben megújult rádióadónak már több ezer felvételt küldtek az új, valamint a széles körben még nem ismert előadók. Tehetségük kibontakoztatásában, dalaik terjesztésében vállal hangsúlyos szerepet – műfaji megkötés nélkül – a magyar zenei médiumok között egyedüliként a két csatorna – emlékeztetnek a közleményben.

A tehetséggondozás mellett fontos törekvésük a múlt könnyűzenei örökségének gondozása, hogy a magyar könnyűzene legendás alakjait közelebb hozzák az ifjúsághoz. A nézők ennek részeként több évtizede készült, zenei ritkaságnak számító archív koncertfelvételeket, interjúrészleteket is láthatnak. Mit kíván? címmel kívánságműsor indul, és megszólaltatják az utca emberét is zenei témákban. 

Szombatonként 20 órától a Petőfi Rádió ismert műsorvezetői, Mák Kata, Fekete László, Habóczki Máté, Szani Roland és Szikora Tamás várják a nézőket a Házibuli című zenés műsorral. Minden adás egy népszerű zenei stílust, illetve sokakat foglalkoztató, a dalokban gyakran megjelenő emberi érzelmet jár körbe. Az adások után, szombaton 22 órától koncert- vagy zenés filmet kínál a csatorna.

Az Akusztik című koncertműsor továbbra is jelentkezik vasárnaponként 20 órától, valamint folytatódik az A38 hajó színpadán és a Kulisszák mögött című műsor.

 

Read More

Post Comment