Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij: Visszavonulunk, ha nem kapjuk meg a beígért katonai segélyt az USA-tól

Zelenszkij: Visszavonulunk, ha nem kapjuk meg a beígért katonai segélyt az USA-tól

Kulcsár Péter

2024. 03. 30., szo – 08:11

Ha Ukrajna nem kapja meg a beígért amerikai katonai segélyt, akkor a hadsereg apró lépésékben ugyan, de visszavonulót fújhat – mondta a Washington Postnak Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán államfő hangsúlyozta, jelenleg is annak a módját keresik, hogyan lehetne megelőzni ezt az eshetőséget.

Ha nem kapunk amerikai támogatást, az azt fogja jelenteni, hogy nem lesznek Patriot rakétáink, elektronikai hadviseléshez szükséges eszközeink, légvédelmünk és 155 milliméteres kaliberű tüzérségi lövedékeink

– mondta.

Zelenszkij hozzátette, elképzelhető, hogy az ukrán lakosságnak meg kell tanulnia benzin, gázolaj és villany nélkül élni.

Arra a kérdésre, hogy amerikai tisztviselők figyelmeztették-e Ukrajnát, ne hajtson végre támadásokat az orosz energiarendszer ellen, azt mondta, hogy a „válasz nem volt pozitív”, egyúttal kiemelte, Washington nem tudja megakadályozni Ukrajnát abban, hogy hazai gyártású fegyvereket telepítsen.

Zelenszkij ezenfelül hangsúlyozta, Ukrajnának szüksége van nagy hatótávolságú amerikai ATACMS rakétákra, amelyek szerinte képesek kulcsfontosságú célpontokat, különösen repülőtereket eltalálni az oroszok által megszállt Krímben.

(washington post)

Read More

Post Comment