Search by category:
Egyéb kategória

Az érzelmeket szeretné megjeleníteni

Az érzelmeket szeretné megjeleníteni

Tornyai Bianka

2024. 05. 09., cs – 14:08

Puksa Mátyás Ferenc az Új Szó közösségi oldalán találkozott a napilap videós tehetségkutatóját hirdető pályázattal. Azért jelentkezett rá, hogy megtudja, hogyan értékelik a munkáját. A pályázók pénznyereményre számíthatnak és gyakornoki állást kaphatnak az Új Szó szerkesztőségében.

Puksa Mátyás Ferenc autodidakta módon lett rövidfilm készítő. Leginkább az internet, főként YouTube-videók segítségével fejlesztette folyamatosan tudását. Jelenleg, egyetemi tanulmányai mellett, egy stúdióban tanul, ahol a TV-s szakmával ismerkedik.

Mióta foglalkozik videózással?

A szüleimtől kaptam egy kis fényképezőgépet még egészen fiatal koromban, akkor lettem szerelmes a fotózásba, majd később videókat kezdtem készíteni és azóta megállás nélkül folytatom ezt a hobbit.

Miért jó filmeket készíteni, mi a szép ebben a munkában vagy művészetben?

Nagyon szépen át lehet adni az érzelmeket a filmekkel. Természetesen a képekkel is így van ez, de szerintem videóval sokkal hatásosabb és esetenként könnyebb is. Számomra elsősorban hobbi, az utóbbi időben munka is, de nagyon szeretném, ha ez így is maradna, tehát ha a munkám a hobbim lenne, akkor nagyon jól járnék vele.

Mit vár az Új Szó pályázatától, miért jelentkezett a felhívásra?

Eddig ez a legnagyobb szabású művem, amelyet beküldtem a felhívásra. Ennek elkészítésére fordítottam eddig a legtöbb időt, erre a filmre vagyok a legbüszkébb. Szeretném megmérettetni magam, hogy nagyjából hogy állok vele.

Részletek az Új Szó videós tehetségkutatójáról itt!

Read More

Post Comment