Search by category:
Egyéb kategória

Uniós külügyi szolgálat: Izraelnek biztosítania kell az ENSZ személyzetének és helyiségeinek biztonságát

Uniós külügyi szolgálat: Izraelnek biztosítania kell az ENSZ személyzetének és helyiségeinek biztonságát

Mészáros Richárd

2024. 05. 10., p – 23:11

Az Európai Unió elítéli a megszállt Kelet-Jeruzsálem területén, az ENSZ közel-keleti palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNRWA) épülete ellen május 9-én elkövetett két gyújtogatást, és felszólítja az izraeli hatóságokat, hogy biztosítsák az ENSZ személyzetének és helyiségeinek biztonságát – közölte az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) pénteken.

Az uniós külügyi szolgálat szóvivője útján közzétett közleményében hangsúlyozta: az UNRWA szolgáltatásai és humanitárius segítségnyújtása Gázában és az egész régióban alapvető fontosságúak. Az ENSZ-ügynökség kulcsfontosságú szerepet játszik a régió stabilitásának biztosításában.

„Felszólítjuk az izraeli hatóságokat, hogy biztosítsák az ENSZ személyzetének és helyiségeinek biztonságát a nemzetközi jog szerinti kötelezettségeivel összhangban, és állítsák bíróság elé az elkövetőket” – fogalmaztak.

Az EU elítéli Árjé King jeruzsálemi alpolgármester legutóbbi nyilatkozatait, amelyek további támadásokra buzdíthatnak diplomáciai helyiségek ellen. Az Európai Unió felszólítja az izraeli hatóságokat, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket ennek megakadályozására – közölte az uniós külügyi szolgálat.

Read More

Post Comment