Search by category:
Egyéb kategória

Ódor Lajos: Együtt szeretnénk alakítani az uniós politikát

Ódor Lajos: Együtt szeretnénk alakítani az uniós politikát

Kulcsár Péter

2024. 05. 12., v – 09:11

Bár a közelgő európai parlamenti választások megváltoztatják az egyes frakciók képviselőinek arányát, és várhatóan megerősödnek a szélsőséges erők, a kereszténydemokraták, szocialisták és liberálisok politikai közösségének továbbra is kulcsszerepet játszhatnak az Európai Unió politikájának kialakításában – mondta Ódor Lajos, a Progresszív Szlovákia (PS) listavezetője.

A korábbi hivatalnokkormány miniszterelnöke szerint a PS-nek aktív szerepet kell vállalnia az európai politika alakításában.

Ódor rámutatott, hogy azoknak a pártoknak, amelyek nem tartoznak az EP valamelyik fontos politikai csoportosulásához, nagyon kevés befolyásuk van az európai közélet tényleges formálására, mivel képviselőik meglehetősen alacsony számban vannak jelen az Európai Parlamentben.

A volt kormányfő szerint a PS összes jelöltje készen áll arra, hogy megválasztásuk esetén valóban aktívan dolgozzon az Európai Parlamentben. A párt nem akart olyan népszerű belpolitikai vezetőket feltenni a jelöltek listájára, akik később nem veszik át a mandátumukat – tette hozzá.

Ódor kiemelte, a PS célja, hogy ismét megnyerje az európai parlamenti választásokat Szlovákiában, és javítson az öt évvel ezelőtti eredményén.

(TASR)

Read More

Post Comment