Search by category:
Egyéb kategória

Brezsnyev lánya, Galina kicsapongó életet élt: a család fekete báránya szerette az alkoholt, a férfiakat és a luxust

Brezsnyev lánya, Galina kicsapongó életet élt: a család fekete báránya szerette az alkoholt, a férfiakat és a luxust

Mislay Edit

2024. 05. 13., h – 17:30

Galina Brezsnyeva, a híres szovjet politikus, Leonyid Brezsnyev lánya volt. Brezsnyev 1964 és 1982 között a Szovjetuniót vezette a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának főtitkáraként.

Galina 1928. április 18-án született az oroszországi Szverdlovszkban, míg testvére, Jurij 1933-ban született. A neves szovjet politikus lánya színésznő szeretett volna lenni, de szigorú apja soha nem hagyta jóvá gyermeke művészi ambícióit.

Végül beiratkozott a Moszkva melletti Pedagógiai Intézet irodalmi karára, majd amikor a család Moldovába költözött, a kisinyovi filológiai karra járt. Családja biztos politikai háttere ellenére ő lett a család fekete báránya, és hamarosan váratlanul megszökött egy cirkusszal. Galina 22 éves korában lett először szerelmes, méghozzá egy 42 éves cirkuszi súlyemelőbe.

Szerelmével együtt elmenekült a városból, és mindent hátrahagyott, még a tanulmányait is. Férje kétgyermekes özvegyember volt, és 1952-ben a párnak közös lánya született, Viktoria. Házasságuk azonban 10 év után felbomlott, mivel Jevgenyij Milajev többször megcsalta Galinát. Ennek ellenére egy évtized alatt sikerült jelentősen feljebb lépnie a ranglétrán.

Milajev elnyerte a moszkvai cirkusz igazgatói posztját és „a szocialista munka hőse” címet is. Brezsnyev lánya az első szakítása után másodszor is szerelembe esett, 1962-ben, amikor 33 évesen a 18 éves Igor Kio bűvészbe szeretett bele. Titokban összeházasodott Igorral Szocsiban, a szüleinek azonban nem árulta a vőlegény igazi életkorát, előttük hét évet hozzáadott Igor korához.

Második házassága rekordot jelentő 10 nap után meghiúsult, amikor Leonyid Brezsnyev állambiztonsági tiszteket küldött az ifjú pár után. Elvették a fiatalember útlevelét a házassági regisztrációs bélyegzővel, majd másnap már a bélyegző nélkül adták vissza az útlevelét.

Galina 41 évesen végül az egyik partin ismerkedett meg a 34 éves Jurij Csurbanovval. Bár a férfi nős volt és gyermekei voltak, hamarosan elvált. Jurij később úgy nyilatkozott, csak azért házasodott meg, hogy ígéretes karriert csináljon. Ez sikerült is neki, hiszen a Szovjetunió belügyminiszter-helyettese és vezérezredes lett. Galina 20 év után vált el tőle, amikor korrupció miatt letartóztatták.

Galina azt állította, hogy fogalma sem volt a férfi tevékenységéről. Annak ellenére, hogy Jurij rács mögöttült, nem kellett feladnia az életmódját, és a férfi szabadulása után megnyert egy fontos bírósági pert. A bíró visszaadta Galinának az általa használt Mercedest, valamint a Csurbanovtól lefoglalt egyéb értéktárgyakat.

Galina emellett élete során szerelmes volt még Maris Liep balett-táncosba is, akivel öt évig járt, bár a férfi hivatalosan házas volt. Mivel ígéretei ellenére nem vált el tőle, románcuk végül véget ért. Brezsnyev lánya 50 évesen Borisz Burjatszu cigány énekesbe szeretett bele.

Bár Burjatszu váratlanul a Bolsoj Színház szólistája lett, végül börtönbe került. Galina hivatalos férje gondoskodott arról, hogy lopás vádjával öt évet töltsön rács mögött. Az orosz politikus lánya a fiatal férfiak mellett az alkoholt és a gyémántokat is szerette. Az akkori rendszerben a bűnözőktől lefoglalt ékszerek és értéktárgyak mind a kommunista párt vezető tagjainak kezébe kerültek, így Galina hatalmas gyűjteményre tett szert.

A gyűjteményről szóló történetek később „gyémántlegendák” néven váltak ismertté. Üzletelésük azonban olyan méreteket öltött, hogy Galinát és testvérét Brezsnyev halála után korrupció vádjával letartóztatták. Az ékszercsempészettel még a jól ismert De Beers Consolidated Mines gyémántbányászati vállalatot is veszélybe sodorták. A testvéreket azonban soha nem ítélték el.

Brezsnyev még életében azt mondta, hogy bár tíz embert is képes lenne a vállán tartani, Galinát nem tudja megfékezni. A „család fekete báránya” azonban a sorozatos botrányok és boldogtalan szerelmek következtében alkoholistává vált, és lánya végül pszichiátriára utalta be, ahol 1998. június 30-án hunyt el – írja a TheNewYorkTimes.com című amerikai lap.

(Plus jeden deň)

Read More

Post Comment