Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová és Pellegrini meghívta a parlamenti pártok vezetőit az elnöki palotába

Čaputová és Pellegrini meghívta a parlamenti pártok vezetőit az elnöki palotába

Kulcsár Péter

2024. 05. 16., cs – 11:46

Zuzana Čaputová államfő közösen Peter Pellegrini megválasztott államfővel meghívja az elnöki palotába az összes parlamenti párt elnökét, hogy lecsillapítsák a feszült helyzetet az országban, és közösen ítéljenek el minden erőszakos cselekményt.

Čaputová és Pellegrini a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet kapcsán csütörtökön délelőtt közös nyilatkozatott tett az elnöki palotában, mely során mindketten összefogásra buzdítottak.

Azért jelentünk meg együtt, mert ebben a feszült helyzetben a megértés jelét szeretnénk továbbítani. Olyan politikusok vagyunk, akik egyetértenek abban, mi a legfontosabb a társadalom számára, ez pedig a szituáció megnyugtatása

– mondta a leköszönő államfő.

„Teljes egyetértésben elítélünk minden erőszakot. A Robert Ficóval szembeni tegnapi merénylet elsősorban egy óriási emberi tragédia, de egyben egy demokrácia elleni támadás is” – tette hozzá.

Peter Pellegrini megválasztott köztársasági elnök arra kérte a politikai pártokat és szervezeteket, hogy egészen addig ne folytassanak intenzív kampányt, amíg a helyzet nem rendeződik. Hangsúlyozta, a konfrontáció és az egymás hibáztatása az utolsó dolog, amire most az országnak szüksége van.

Read More

Post Comment