Search by category:
Egyéb kategória

Fico elleni merénylet – A visegrádi négyek sportvezetői elítélik a támadást

Fico elleni merénylet – A visegrádi négyek sportvezetői elítélik a támadást

Kulcsár Péter

2024. 05. 16., cs – 16:51

A visegrádi négyek sportvezetői elítélik a Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett fegyveres merényletet.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságának csütörtöki közleménye szerint a Visegrádi Csoport elnökségét betöltő Csehország meghívására V4-találkozón vettek részt a tagországok sportvezetői szerdán Ostravában, ahol az állami sportirányítással kapcsolatos tapasztalataikról egyeztettek. A felek a nemzetközi találkozót megelőzően értesültek a Robert Fico ellen elkövetett merényletről, amelyet minden résztvevő egyértelműen elítélt és elfogadhatatlannak tart.

„Megrázó és egyben felfoghatatlan, ami a szlovák kormányfővel történt. A magyar sportirányítás a visegrádi országok sportvezetőivel együtt elítéli a brutális támadást. Megkértem Schmidt Gábor helyettes államtitkárt, hogy a találkozón teljes támogatásunkról biztosítsa Ján Krisanda államtitkár urat” – fogalmazott Schmidt Ádám, a magyarországi Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára.

Ostravában a felek a sportot érintő állami támogatások, a jelentős nemzetközi sportesemények szervezése és a sport integritásának megóvása terén szerzett tapasztalatokról tárgyaltak, majd Schmidt Gábor az Európai Unió Tanácsának július elsején kezdődő, féléves magyar elnökségének célkitűzéseiről tájékoztatta a jelenlévőket.

Magyarország második alkalommal látja el az EU Tanácsának elnökségét, elnökségi trió partnereinket, Spanyolországot és Belgiumot követően. A programunkat három téma köré építettük fel: a nagy nemzetközi sportesemények hagyatéka, az egészségfejlesztő testmozgás népszerűsítése és a doppingellenes küzdelem

– mondta a helyettes államtitkár, majd hozzátette: „a V4 országok sportminisztereivel egyetértettünk abban, kulcsfontosságú, hogy előrehaladást érjünk el a bemutatott témákban, amennyiben meg akarjuk őrizni mind az élsport, mind pedig a közösségi sport kiemelt társadalmi szerepét a 21. században.”

Read More

Post Comment