Search by category:
Egyéb kategória

Ukrajnai háború – Újabb három férfi holttestét találták meg Romániában az ukrán határ mentén

Ukrajnai háború – Újabb három férfi holttestét találták meg Romániában az ukrán határ mentén

Kulcsár Péter

2024. 05. 16., cs – 20:45

Egy férfi holttestét fedezték fel csütörtökön a Tisza folyóban, a romániai part közelében, miután szerdán két másik holttestet találtak a Máramarosi-havasokban román területen, az ukrán határ közvetlen közelében – tudatta a román határrendészet máramarosszigeti (Sighetu Marmatiei) regionális parancsnoksága.

Az Agerpres hírügynökség által idézett közlemény szerint a Tisza vizében talált holttest a parttól 15 méternyire, Máramarosszigetnél találták meg.

A szerda délben a Máramarosi-havasokban járőröző határrendőrök a Pop Ivan-csúcs közelében, 1900 méteres magasságban találtak két azonosítatlan férfiholttestet. A Ziarul de Maramures helyi hírportál beszámolója szerint a holttesteket csütörtökön a hegyi mentők és a román rendőrség segítségével lehozták a hegyről és átadták a törvényszéki orvosszakértőknek, hogy megállapítsák a halál beálltának körülményeit. A lap szerint a hatóságok abból a feltételezésből indulnak ki, hogy a határon illegálisan átkelő ukrán férfiak lelték halálukat a hegyekben.

Múlt héten a román határrendészet máramarosszigeti regionális felügyelősége azt közölte: megközelítőleg 11 ezerre tehető azoknak az ukrán állampolgároknak a száma, akik az ukrajnai háború miatt illegálisan lépték át Románia északi határát. Az ország északi részén illegálisan Romániába átlépni – a Tisza vizén vagy a Máramarosi-havasokban átkelni – próbáló, többnyire a hadköteles életkorú ukrán állampolgárok közül többen életüket vesztették.

A múlt heti közlés szerint a háború kezdete óta addig 19 ukrán állampolgárt találtak holtan Romániában: 11-et a Tisza román partján, 8-at a Máramarosi-havasokban.

Read More

Post Comment