Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőn Robert Kaliňákkal találkozott az államfő

Hétfőn Robert Kaliňákkal találkozott az államfő

Kulcsár Péter

2024. 05. 20., h – 17:13

Zuzana Čaputová államfő hétfőn Robert Kaliňákkal találkozott, a miniszterelnök-helyettes Robert Fico (Smer) állapotáról tájékoztatta. A parlamenti pártok tervezett találkozójáról is beszéltek, erről a közösségi hálón számolt be az államfő.

„Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes Robert Fico kormányfő állapotáról tájékoztatott. Örülök, hogy javul az állapota, és mihamarabbi felépülést kívánok neki. Ismét felajánlottam, hogy meglátogatom a kórházban, de tiszteletben tartom, hogy ő szeretné megmondani, mikor lesz itt ennek az ideje” – jelentette ki az államfő.

Kaliňákkal a pártelnökök tervezett találkozójáról is beszéltek, melyet az utódjával, Peter Pellegrinivel közösen kezdeményezett. „Megértem, hogy a jelenlegi helyzetben időre és türelemre van szükség. Magánál a találkozónál is fontosabb annak célja, vagyis a társadalom megnyugtatása, ezen továbbra is dolgoznunk kell minden lehetséges eszközzel” – folytatta az államfő.

Kaliňák a biztonsági helyzetről is tájékoztatta, az államfő szavai szerint a jelenlegi feszült helyzetben rendkívül fontos, hogy minden közszereplő körültekintően és tisztelettel nyilatkozzon.

Read More

Post Comment