Search by category:
Egyéb kategória

RECEPT az agy, a szív és a bélrendszer egészségéért: tavaszi frittata spárgával

RECEPT az agy, a szív és a bélrendszer egészségéért: tavaszi frittata spárgával

Havran Kati

2024. 05. 23., cs – 13:40

Az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy helyesen válasszuk meg az élelmiszereket, amiket megeszünk. Így akár egy közönséges frittata is átalakítható egészséges és tápláló bombává.

Az így elkészített frittata tápláló, mert a fehérjében gazdag ételeket, például a tojást zöldségekkel kombinálja, amelyek vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok széles skáláját kínálják. Minden egyes összetevő egyedi egészségügyi előnyökkel jár, az izom- és agyműködés támogatásától kezdve az emésztés és az immunitás fokozásáig.

8 nagy tojás1/4 csésze tej (tehéntej vagy növényi)só és bors ízlés szerint1 evőkanál olívaolaj1 kis lilahagyma, vékonyan felszeletelve1 csésze felszeletelt cseresznyeparadicsom1 csésze 1 cm-es darabokra vágott spárga1 csésze bébispenót1/4 csésze morzsolt feta sajt2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
 

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra.
Egy nagy tálban keverje össze a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot.
Melegítse fel az olívaolajat egy tűzálló serpenyőben közepes lángon. Adja hozzá a lilahagymát, és pirítsa aranyszínűre, körülbelül 5 percig.
Adja hozzá a cseresznyeparadicsomot és a spárgát, és pirítsa további 3-4 percig, amíg a spárga megpuhul.
Keverje bele a bébispenótot, és várja meg, amíg megfonnyad, kb. 1 percig.
Öntse a tojásos keveréket a serpenyőben lévő zöldségekre. Óvatosan keverje meg, hogy a zöldségek egyenletesen eloszoljanak.
Szórja meg a tetejét feta sajttal és friss bazsalikommal.
Tegye a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süsse 15-20 percig, vagy amíg a frittata elkészül és aranyszínű lesz a teteje.
Szeletelés és tálalás előtt hagyja néhány percig hűlni.

Read More

Post Comment