Search by category:
Egyéb kategória

Amerikai győzelemmel zárult a Cannes-i Filmfesztivál. Mi is ott voltunk!

Amerikai győzelemmel zárult a Cannes-i Filmfesztivál. Mi is ott voltunk!

szaszifanni

2024. 05. 26., v – 12:44

Újságírónk, Kulcsár Gábor napok óta koptatja a cannes-i vörös szőnyeget, élményeiről pedig hamarosan részletes útinaplót közlünk.

A rangos filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát Sean Baker amerikai filmrendező nyerte Anora című fekete komédiájáért. A filmet, melyben egy fiatal prostituált kerül abszurd összetűzésbe egy gazdag családdal, mi is megnéztük – hogy egyetértünk-e a díjazással, kritikánkból kiderül!

Az idei fesztivál többek közt Francis Ford Coppola (A keresztapa és az Apokalipszis most legendás rendezője) nagy visszatérése is volt. Saját pénzen forgatott sci-fije, a Megalopolis olyan bravúrokkal él, melyekhez hasonlót sosem láttunk. Beszámolónkból mindent megtudhatnak a filmről, amit maga Coppola konferált fel.

Életműdíjat kapott a Csillagok háborúja atyja, George Lucas. A 80 éves, visszavonult filmrendező ünnepi beszélgetésén, melyen mi is ott ültünk, szó esett autóbalesetéről, a mesterséges intelligenciáról és arról is, milyen érzés volt megválni a Csillagok háborújától.

Kulcsár Gábor útinaplójából továbbá az is kiderül, miért lesz érdemes ősszel beülni Demi Moore új horrofilmjére, hogy milyen érzés egy filmrendező oldalán mozizni, hogy mennyire fáj bent ragadni egy cannes-i vastapsban, és hogy mihez folyamodnak egyesek, hogy bejussanak a legrangosabb vetítésekre.

Beszámolónk első felvonását a Vasárnap hetilap június 4-i számában találják!

Read More

Post Comment